Finnpaints.nl | Logo | InterFaca |

Je hebt gekozen voor InterFaca duurzame gevelbekleding.

Hieronder vind je de producten om je gevel te onderhouden.

Finnpaints.nl | Interfaca | Tikkurila

InterFaca heeft een bijzonder mooi assortiment duurzame houten gevelbekleding voor een natuurlijke en warme uitstraling. Met de merken VäriWood, DumoWood, NaturalCladding en LarxWood heb je altijd een uitgebreide keuze in houtsoorten, waarbij iedere houtsoort zijn eigen specifieke eigenschappen heeft. Van noestarm Siberisch lariks, Noord-Europees naaldhout tot Afrikaans loofhout,

VäriWood

VäriWood wordt geproduceerd met Noord-Europees naaldhout uit PEFC gecertificeerde bossen. Het wordt verwerkt in Finland met een speciale primer en innovatief Scandinavisch verfsysteem. Daardoor krijgt het hout een duurzame behandeling. VäriWood heeft een fijne nerfstructuur en een dekkende afwerking. Kies je echter voor VäriWood Vibes, dan kies je voor een dekkende onderlaag met semi-dekkende toplaag voor extra bescherming tegen verschillende weersinvloeden.

DumoWood

DumoWood wordt geproduceerd met thermisch gemodificeerd Noord-Europees naaldhout voor een duurzaam en sterk eindproduct.Het is een zeer milieurvriendelijk bewerkingsproces waardoor het hout minder vatbaar is voor schimmels en een langere levensduur heeft. DumoWood is geborsteld en heeft een dekkende afwerking.

Kies je voor DumoWood Delight dan kies je voor een semi-transparante afwerking. Deze nieuwe productlijn van InterFaca heeft maar liefst drie karakteristieke houtproducten, namelijk DumoWood Highline, DumoWood X-Line en DumoWood Shadowline.

NaturalCladding

NaturalCladding is thermisch gemodificeerd Afrikaans loofhout Ayous. Het heeft een warme, moderne en luxe uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een aardetint, doordat het een duurzame behandeling heeft ondergaan. In beide gevallen is het resultaat strak en stijlvol. Het heeft geen kwasten, noesten of andere gebreken.

LarxWood

LarxWood is Syberisch Lariks. Door de extreme weersomstandigheden in Siberië groeien de naaldbomen relatief langzaam. Daardoor is het hout harder, compacter en zwaarder dan andere houtsoorten. LarxWood kenmerkt zich door de sprekende vlammen en nerven.

meer over Interfaca

De retoucheerverf van InterFaca

Voor het bijwerken van InterFaca producten is er keuze uit dekkende en semi-transparante retoucheerverf van InterFaca. Deze verf sluit perfect aan op de industriële coating waarmee de InterFaca producten fabrieksmatig zijn behandeld en heeft dezelfde eigenschappen. De verf is uitermate geschikt om het hout te beschermen tegen de weersinvloeden. Wanneer je beschadigingen wilt bijwerken of de gevel is in zijn geheel aan een nieuwe verflaag toe behandel je dit met retoucheerverf dekkend of retoucheerverf semi-transparant.

Mocht de verflaag zijn beschadigd, werk dit dan zo spoedig mogelijk bij met deze retoucheerverf. Daarnaast is de retoucheerverf bedoeld om de kopse kanten van de houten geveldelen te behandelen en kleine beschadigingen bij te werken. Na een bepaalde tijd kan het nodig zijn om kwetsbare delen, of wellicht de gehele gevel, een extra behandeling te geven of op te frissen. Met de retoucheerverf van Interfaca blijven de houten geveldelen in goede conditie en langer mooi. Eenvoudig aan te brengen met kwast, roller of spray.

De verf is watergedragen, milieuvriendelijk en bevat weinig oplosmiddelen.

InterFaca dekkende retoucheerverf

 43,25

Dekkende retoucheerverf voor InterFaca houten geveldelen. 1 liter

Kies je voor een dekkende retoucheerverf dan kies je voor de meest langdurige bescherming van je houten geveldelen. De beschermende werking wordt onder andere bepaald door de elastische filmlaag en de laagdikte die je aanbrengt. Het is een wat lobbig product wat prettig aan te brengen is. Het is waterdampdoorlatend, wat inhoudt dat de verf het hout niet afsluit en dat is belangrijk voor houten geveldelen. Dekkende retoucheerverf is in diverse kleuren uit de Tikkurila kleurenwaaier leverbaar, evenals de meeste RAL en NCS kleuren. Het onderliggende hout is niet zichtbaar.

InterFaca semi-transparante retoucheerverf

 43,25 108,14

Retoucheerverf voor InterFaca houten geveldelen. 1 liter

Kies je voor een semi-transparante retoucheerverf, dan kies je voor een product waarbij de houtstructuur nog zichtbaar is, maar het hout toch van een nieuwe kleur wordt voorzien. Semi-transparant is niet kleurloos. Zonder kleurpigment is er nauwelijks UV bescherming en zal het hout relatief snel verkleuren/vergrijzen. Ga je voor duurzaamheid, kies dan voor een semi-transparante retoucheerverf in een kleur naar keuze. Er zijn diverse (grijs)tinten en naturel kleuren die de kleur van het hout benaderen. Hoe meer pigment, hoe beter de bescherming voor het hout.

Geniet langer van het hout door een goede reiniging voordat je gaat beginnen.

Om een goed resultaat te verkrijgen voordat je gaat reinigen, zorg je er altijd voor dat het hout schoon en droog is. Met onze krachtige reinigingsproducten verwijder je effectief vuil en schimmel. Hierdoor heeft de verf een betere hechting en is het nog beter beschermd tegen alle weersinvloeden.  Maak het stof-, vuil- en vetvrij en ontdoe de Interfaca geveldelen van losse delen, mos, alg en schimmel voordat je gaat beginnen.

Finnpaints.nl | Interfaca | Tikkurila

Welke reinigingsproducten zijn geschikt voor je houten woning?

Finncleaner Huoltopesu

Finncleaner Huoltopesu is een mild schoonmaakmiddel en is zeer geschikt als reiniger voor geschilderde oppervlakken. Het een krachtige allesreiniger en wordt in sterkere concentratie aanbevolen voordat je gaat schilderen. Finncleaner Huoltopesu heeft een frisse geur, houdt het hout in goede conditie en is effectief tegen micro-organismen die het hout kunnen aantasten. Finncleaner verwijderd vuil, vet en aanslag zonder oppervlakken aan te tasten. Naspoelen met water en het hout goed laten drogen alvorens te schilderen.

 19,00

Universele reiniger voor het regelmatig reinigen van o.a. houten en minerale gevels.

Maalipesu

Maalipesu is bij uitstek de reiniger die je gebruikt op reeds geschilderde oppervlakken welke weer een nieuwe verflaag nodig hebben. Het is een alkalisch reinigings- en voorbereidingsmiddel voor binnen- en buitenoppervlakken. Voordat je gaat schilderen verwijdert Maalipesu op effectieve wijze vuil, vet, olie en was. Het is geschikt voor het reinigen van zeer vuile oppervlakken die een krachtig
oplosmiddeleffect vereisen zonder de schadelijke effecten van oplosmiddelen. Onverdunde Maalipesu reinigt het oppervlak, maakt de oude verflaag mat waardoor hechting van de nieuwe verflaag verbetert. Hierdoor heb je minder schuurwerk. Goed naspoelen en het hout laten drogen alvorens te schilderen.

 19,00

Krachtig reinigingsmiddel voorafgaand aan het schilderen.

Maak je bestelling compleet

Naast een ruim assortiment aan houtverf producten en producten voor voorbehandeling en reiniging van hout, kun je bij Finnpaints ook terecht voor bijvoorbeeld kwasten, rollers, schilderstape e.d.

Non-paint

Verfrol 10 cm

 1,50

Verfrol Microstar 5 mm, 10 cm voor watergedragen (muur)verven.

 7,00

Platte kwast voor vrijwel alle soorten verfproducten. 3,7 cm.

 2,00

Afplaktape Copagro Beige 25 mm x 50 m

 13,00

Platte kwast voor vrijwel alle soorten verfproducten. 7,5 cm.

 5,50

Metalen strijkvaatje met hengsel inclusief kunststof inzetpot, inhoud 2,5 liter

 9,00

Patentpuntkwast voor vrijwel alle soorten verfproducten. Diameter 29 mm.

 46,50

Set benodigdheden voor het onderhoud van een Finse woning.

 5,95

Voor droog schuren, grof. Afm. 23 x 28 cm. Per 5 verpakt.

Heb je nog andere verfproducten nodig?