Milieuvriendelijke verf is pas echt duurzaam

Kies voor milieuvriendelijke verf dus duurzaamheid

Schilderen doen we om het houtwerk er mooier uit te laten zien. Ook brengen we een verflaag aan om het hout te beschermen. Door te schilderen kunnen we de levensduur van hout langdurig verlengen. Door de levensduur te verlengen hoeven we het houtwerk minder snel te vervangen. En dat is natuurlijk beter voor het milieu.

Om de levensduur van hout te verlengen is het belangrijk dat je kiest voor de juiste verf. Bij het kiezen van de verkeerde verf is de kans namelijk groot dat de beschermende werking van korte duur is. En dat willen we juist voorkomen. In de eerste plaats om arbeid voor onszelf te beperken tot het minimale. Aan de andere kant is het vaak aanbrengen van een nieuwe laag verf slecht voor het milieu. Echt kiezen voor duurzaam? Kies dan voor de duurzame milieuvriendelijke verf van Finnpaints!

Wat is milieuvriendelijke verf eigenlijk?

Bij het kiezen van de juiste verfsoort heb je twee keuzes. Hierbij kun je kiezen voor een oplosmiddelhoudende verf. Of een milieuvriendelijke verf zonder oplosmiddelen. Bij het maken van de laatste keuze draag je gelijk bij aan het verbeteren van het milieu. Deze verf bevat geen schadelijke stoffen en dat is beter voor het milieu. Zo heb je bij het aanbrengen geen dampen van schadelijke stoffen. Moet je in de toekomst de verflaag schuren als gevolg van onderhoud? Dan komen er geen schadelijke stoffen door schuren in het milieu terecht. Kortom; met milieuvriendelijke verf kies je direct voor duurzaam en denk je ook aan de toekomst.

Praktische tips

Voor het aanbrengen van de nieuwe laag verf is een goede voorbereiding het halve werk. Als eerste stap bepaal je of het nodig is om de ondergrond te behandelen met een voorstrijkmiddel of grondverf. Een goede ondergrond zorgt voor een betere hechting van de toplaag. Hierdoor wordt het hout dan ook optimaal beschermt tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. Controleer na het aanbrengen van de toplaag het houtwerk periodiek op schade en houtrot. Door gebreken in een vroeg stadium te ontdekken kun je grote reparaties in de toekomst grotendeels voorkomen. Minder vaak schilderen is natuurlijk het beste voor het milieu.

Hulp nodig?

In de verfshop op de website van Finnpaints kun je terecht voor verschillende soorten verf voor binnen en buiten. Heb je na het lezen van dit artikel hulp nodig bij het maken van een keuze voor de juiste verf? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?