Nooit meer knoeien met folie of boterhamzakjes! Altijd een gebruiksklare verfkwast in huis die ook nog vanzelf schoon wordt! Bestaat dit? Jazeker, we hebben een nieuw product in ons assortiment waar we erg enthousiast over zijn.

Brushkeeper set

De Brushkeeper set bestaat uit 1 duurzame kwast + 1 duurzame kwasthouder. De kwasthouder met flexibele ring sluit luchtdicht af. Tijdens het verven, maar ook na dagen, weken en maanden! Zo geef je verfkwasten een langer leven en voorkom je uitdrogen.

De kwast heeft synthetische haren en is daarmee diervriendelijk, maar ook geschikt voor alle verfsoorten. Het gebruik van synthetische haren is duurzamer dan kwastharen van varkenshaar en de kwaliteit is heel erg goed. Verlies van kwastharen op de lak wordt tot een minimum beperkt.

Finnpaints.nl | Verfshop | Brushkeeper
Finnpaints.nl | nieuws | Brushkeeper

Ook de meest hardwerkende schilder moet af en toe pauzeren. Met de Brushkeeper is dat geen probleem, want je houdt je kwast ten allen tijden gemakkelijk gebruiksklaar!

Tijdens een onderbreking van je schilderklus stop je de kwast – met verf er aan – in de Brushkeeperhouder. De kwast staat er rechtop in en wordt luchtdicht afgesloten. Zodra je weer verder wilt schilderen, haal je de kwast uit de houder en kun je weer aan de slag!

Geen gedoe meer met jampotjes, plastic zakjes, aluminiumfolie of plasticfolie; dit scheelt veel afval!

De meegeleverde Eco Brush kwast is een professionele en duurzame kwast (gefabriceerd door de Nederlandse kwastenfabriek Van Dam). Hij is zowel geschikt voor acryl watergedragen verf als voor alkyd verf op basis van terpentine. Door de nauwkeurig gespleten haarpunten geeft hij een mooi strak verfresultaat.

Hoe gebruik je de Brushkeeper set

Tijdens een onderbreking van de schilderklus, korter dan 5 dagen:
Breng de kwast zonder schoon te maken met een draaiende beweging in de houder. Zodra je het schilderwerk weer oppakt draai je de kwast gemakkelijk uit zijn houder. De kwast blijft tot 5 dagen soepel.

Om de kwast te bewaren, langer dan 5 dagen: 
Mocht je langer willen stoppen met verven, dan doe je gewoon water in de Brushkeeper (ook al zit er alkyd / oliegedragen verf aan!), dan blijft hij maanden, zelfs jaren soepel en weer direct bruikbaar.

Om de kwast schoon te maken en daarna te bewaren:
Na gebruik is de Eco-kwast gemakkelijk schoon te maken; je vult de houder met water of terpentine tot aan het maatstreepje en schud zo de kwast gemakkelijk schoon! Let op: Spoel gebruikte terpentine of thinner nooit door de gootsteen. Bewaar vervuilde terpentine of thinner in een goed afgesloten pot of blik en breng dit naar het milieupark bij jou in de buurt.

Finnpaints.nl | nieuws | Brushkeeper

Duurzaamheid

Zowel BrushKeeper als Eco-Brush worden vervaardigd in Nederland uit de beste materialen en zeer milieuvriendelijk.

De houder van de Brushkeeper is gemaakt van PET (Polyethyleentereftalaat) en voorzien van een siliconen ring.  Deze ring sluit de kwast luchtdicht af en beschermt de kwast tegen uitdrogen. Bijna elke rond kwast (ook andere merken) met maat nummer 14 past in de houder. Doordat de kwasthaarpunten de bodem van de houder niet raken, blijven de haren mooi recht en kan je de kwast langer blijven gebruiken.

De EcoBrush is een professionele kwast, geschikt voor acryl- en alkydverven. De kwast is milieuvriendelijk en alle onderdelen zijn 100% recyclebaar. Mocht je de kwast uiteindelijk wel weg moeten gooien, kan dit met een gerust hart gedaan worden. De Eco-Brush heeft synthetisch haar, deze zijn stevig verankerd door recyclebaar roestvrijstaal (inox). De kwast heeft een FSC gekeurde ongelakte steel die heel zacht aanvoelt en een goede balans heeft. Bij de productie van de kwasten worden geen vernissen en oplosmiddelen gebruikt waardoor het milieu niet onnodig wordt belast. Omdat je de kwast niet meer onder de kraan hoeft af te spoelen komen er geen microplastics in het milieu!

Bestel de Brushkeeper en ECO kwast eenvoudig in onze verfshop en probeer de set zelf uit!
 10,95

De oplossing tegen uitgedroogde verfkwasten.

 11,95

De oplossing tegen uitgedroogde verfkwasten.

 12,95

De oplossing tegen uitgedroogde verfkwasten.

Uitverkocht
 13,95

De oplossing tegen uitgedroogde verfkwasten.

Advies nodig over een van onze producten of kleuren?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht