Onderhoud uw sauna op de juiste manier voor langdurig plezier en goede hygiëne. Sauna onderhoud is belangrijk, zeker bij intensief gebruik. Een niet te onderschatten aspect is het schoon houden van de sauna. Hygiëne is een belangrijk item, voor zowel publieke sauna’s als een sauna bij u thuis. Hout heeft veel te verduren door temperatuurwisselingen, afzetting van vocht en natuurlijk van transpiratievocht en contact van lichaam met hout. Vervuiling en aantasting ligt op de loer, zaak om de sauna goed schoon te houden.

Voed het hout

Onderhoud en schoonmaak zijn meestal tijdrovend en arbeidsintensief. Daarom is dit vaak een ondergeschoven kindje. Hout heeft een open structuur, het is niet te voorkomen dat er aantasting optreedt. Vuil gaat in het hout zitten. In eerste instantie vaak niet zichtbaar, in een later stadium maken de donkere of zwarte plekken in het hout deze vervuiling wel zichtbaar. Daarnaast wordt onbehandeld hout na verloop van tijd schraal en arm. Vergelijk het met uw huid, deze behandelt u immers ook met verzorgingsproducten welke uw huid voeden. Met hout (ook een natuurproduct) is het niet anders.

In Finland, het land van de sauna, behandelt men daarom het hout van de sauna. Op deze manier beschermt u het hout, blijft de sauna langer mooi en heeft u dus langer plezier van een schone sauna. Wel zo hygiënisch!

Jarenlange expertise van onze Finse leverancier Tikkurila, heeft geleid tot een kwalitatief hoogwaardige saunalijn met gebruiksvriendelijke producten.

Lees hier meer over de verschillende onderhoudsproducten voor uw sauna.