Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 12 m2/l

Paneeli-Ässä 20 geeft houten oppervlakken een natuurlijk semi-matte afwerking. De lak is ademend, droogt snel en vergeelt niet. Kleurloos zorgt het product voor een natuurlijk houtoppervlak en getinte Paneeli-Ässä geeft het houtoppervlak karakter en biedt UV bescherming.  De semi-matte lak beschermt oppervlakken tegen vuil en water. 

De lak is ideaal voor houten oppervlakken die af en toe gereinigd moeten worden, maar is ook geschikt voor de bescherming van hout-, beton- en baksteenoppervlakken in droge ruimtes. Geschikt voor houten wanden, paneelen, lambrisering, schroten, plafonds en deuren, maar ook betonnen en stenen oppervlakken. Niet voor vloeren en meubelen.

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Kleurbaar in de semi-transparante kleuren van Tikkurila.

Voorbereiding:
Reinig het nieuwe houtoppervlak en maak dit vrij van vuil en stof. Maak het oppervlak licht vochtig met water, laat drogen en schuur de losse houtvezels weg. Verwijder het schuurstof. Reinig eerder gelakte oppervlakken met Maalipesu en spoel voorzichtig af met water. Als het gelakte oppervlak in zeer slechte staat is, verwijder het dan volledig met een verfverwijderaar of door te schuren. Behandel het als een nieuw houtoppervlak.

Lakken:
Roer de lak grondig tot op de bodem door en af en toe tijdens het gebruik. Verdun zo nodig met water. Breng een of twee lagen aan in de richting van de houtnerf. Als je een gekleurd product gebruikt, test het dan eerst op een apart stuk hout om er zeker van te zijn dat je de juiste kleur hebt. De uiteindelijke kleur van het behandelde oppervlak hangt af van het type, de hardheid en de originele kleur van het hout en het aantal lagen. Verdun de gekleurde lak 20 à 30% met water voor de eerste laag. Meestal kan de gewenste kleur en glansgraad worden bereikt na het aanbrengen van twee lagen. Behandel de oppervlakken altijd zonder onderbrekingen en, bij grote paneeloppervlakken, een paar panelen tegelijk om een uniforme kleur te krijgen.

Onderhoud:
Indien nodig, op zijn vroegst na ca. 1 maand vanaf het aanbrengen van de lak. Reinig het oppervlak licht met een vochtig reinigingshulpmiddel, een zachte borstel, een spons of reinigingsdoek en een neutraal (pH 6-8) reinigingsmiddel. Laat het oppervlak niet nat. Reinig zeer vervuilde oppervlakken met een milde alkalische (pH 8-10) reinigingsoplossing en b.v. een schoonmaakdoekje of spons. Spoel het oppervlak zorgvuldig af.

Condities Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +10 ° C zijn en de relatieve luchtvochtigheid 30 - 80%.

Gereedschap onmiddellijk na gebruik met water reinigen. 

Paneeli Assa 20

Vanaf  35,00

Watergedragen semi-transparante sneldrogende semimatte paneellak voor binnen.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter