Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Buiten daken
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8 m2/l

De semi-matte Panssari Akva behoudt extreem goed zijn kleur en glans door de gemodificeerde acrylaatbindmiddelen in de verf. Hierdoor is de verf ook zeer goed bestand tegen UV. Daarnaast is de coating vuilafstotend en gemakkelijk schoon te houden. Deze watergedragen acrylaatverf vormt een flexibele filmlaag die zich aanpast aan de beweging van de metalen platen. Door het gebruik van Rostex Super Akva primer wordt de applicatiemethode volledig watergedragen. Geschikt voor het behandelen van dakplaten met zinkcoating en de meeste industrieel gecoate staalplaten (behalve PVDF) en kan zowel met een kwast als door spuiten worden aangebracht. Panssari Akva kan direct worden gebruikt op oppervlakken die eerder zijn behandeld met alkydverf, zonder priming. 

Verkrijgbaar in talloze dekkende kleuren.

Voorbereiding: 
Eerder geschilderde/industrieel gecoate oppervlakken: Verwijder roest (tot klasse St2) en losse coating/verf met een schraper en staalborstel. Reinig de oppervlakken, bijvoorbeeld met Panssaripesu, verwijder alle vuil, vet, olie, was en andere onzuiverheden volgens de productinstructies. Gebruik een borstel voor het reinigen. Spoel de oppervlakken zorgvuldig af, bij voorkeur met een hogedrukreiniger. Metalen oppervlakken tweemaal gronden met Rostex Super Akva.

Ongeschilderd, verzinkt staal en aluminium oppervlakken: Het is aan te bevelen om nieuwe verzinkte daken van plaatstaal op zijn vroegst na één winter te schilderen. De beste hechting wordt bereikt met een mechanisch of chemisch geruwd, door het weer gedimd verzinkt oppervlak. Reinig eerst alle roestige oppervlakken met een schraper en staalborstel tot graad St2. Verwijder witte roest door middel van borstelen of slijpen. Verwijder vuil, wateroplosbare zouten, vet en olie van het oppervlak, bijvoorbeeld met Panssaripesu reinigingsmiddel en een borstel. Spoel zorgvuldig af met water en laat goed drogen. Aluminiumoppervlakken moeten worden opgeruwd voordat u gaat schilderen. Verzinkte oppervlakken en geruwde aluminium en stalen oppervlakken tweemaal voorstrijken met Rostex Super Akva.

Industrieel gecoate oppervlakken: Bepaal het type, de conditie en de hechting van de originele coating. Informeer bij de fabrikant van de coating of de coating onderhoudsgelakt kan worden en of deze een aparte primer nodig heeft.

Schilderen:
De voorbehandelde oppervlakken zijn geschilderd met 1-2 lagen Panssari Akva tot een droge laagdikte van 50 tot 80 µm. Kies voor een geschikte kwast. Voor dakpanprofieloppervlakken is het aan te bevelen om te spuiten. 

Onderhoud:
Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner Huoltopesu (1:10). Reinig zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Na het wassen, afspoelen met water en laten drogen.

Het te schilderen oppervlak moet droog en warmer zijn dan de omgevingslucht. Tijdens het schilderen en drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de verf hoger zijn dan +5°C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. De temperatuur van het oppervlak mag niet hoger zijn dan +40°C zodat het water niet te snel verdampt. Anders kan bijvoorbeeld poreusheid, borrelen en verminderde hechting in de verf optreden. Indien nodig, verdunnen tot max. 10% met water.

 

Panssari Akva

Vanaf  34,00

Dekkende verf voor metaal en zink, semi-mat.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter