Ontdek de eigenschappen

  • Semi glans
  • Waterbasis
  • Terras
  • Gem. verbruik glad oppervlak 9 m2/l

Dekkende acrylaatverf voor houten of metalen tuinmeubelen. Geschikt voor geïmpregneerd hout, hardhout, thermisch gemodificeerd hout en onbehandeld hout en metaal. Biedt een uitstekende bescherming tegen alle weersinvloeden.

In vele dekkende kleuren verkrijgbaar.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn, de luchttemperatuur moet ten minste +5º C bedragen en de relatieve luchtvochtigheid moet tijdens het schilderen en drogen lager zijn dan 80%.

Voorbereiding:
Verweerd grijs hout machinaal verwijderen. Als het oppervlak eerder met olie is behandeld, moet de olie met schuren worden verwijderd.
Onbehandelde oppervlakken: Reinig het houtoppervlak en maak dit vrij van vuil, stof en los materiaal. Was oude houten oppervlakken met  Terras reiniger. Was metalen oppervlakken met Panssaripesu. Verwijder de roest. Verwijder losse hars van houten knoesten. Kaal hout gronden met Valtti Primer. Versleten houten oppervlakken één keer gronden met Öljypohja. Metalen oppervlakken gronden met Rostex Super Akva.
Eerder geschilderde oppervlakken: Losse oude verf of lak verwijderen. Was houten oppervlakken met Terras reinger en metalen oppervlakken met Panssaripesu. Schuur glanzende oppervlakken en scherpe randen. Verwijder het schuurstof. Kaal hout gronden met Valtti Primer. Versleten houten oppervlakken één keer gronden met Öljypohja. Metalen oppervlakken gronden met Rostex Super Akva.

Schilderen:
Wanneer je met felrood, geel of oranje Patio Garden Furniture Paint schildert, moet het oppervlak eerst gegrond worden met een lichte primer of een soortgelijke kleur als de afwerking. Geschikte primers zijn hierboven vermeld. Roer Patio Garden Furniture Paint goed door voor gebruik. Aanbrengen met kwast of roller of 2 x met spray. Op grote oppervlakken kan de verf het beste eerst met een kortharige roller worden aangebracht en daarna gladstrijken met een kwast. Laat de randen van de verflaag niet droog worden. Kan voor kwastapplicatie verdund worden met max. 5 % water. De verf droogt snel en het wordt aanbevolen om het werk in stroken uit te voeren. Het beste kunnen synthetische kwasten met meervoudig vertakte borstelharen gebruikt worden. Behandel zichtbare houtnerven zorgvuldig.
Er zit hars en andere kleurextracten in het hout, vooral in knoesten. Deze kunnen verkleuring of doorsijpeling van hars door het verfoppervlak veroorzaken als gevolg van temperatuur- en vochtigheidsschommelingen.

Onderhoud:
Het product bereikt, onder normale omstandigheden, zijn definitieve hardheid en duurzaamheid na ca. 4 weken, daarom moeten de oppervlakken gedurende deze tijd met zorg worden behandeld. Als de oppervlakken kort na het afwerken moeten worden gereinigd, reinig ze dan licht met een zachte borstel, een vochtige reinigingsdoek of een dweil. Op zijn vroegst na ca. 1 maand na afwerking kunnen de oppervlakken worden gereinigd met Finncleaner (1:5 delen water). Zeer vuile oppervlakken en vlekken kunnen worden gereinigd met een sterkere Finncleaner oplossing (1:1). Na het wassen afspoelen en laten drogen.

Reinig het gereedschap met water en zeep. 

Patio Garden Furniture Paint

Vanaf  37,00

Dekkende verf voor houten en metalen tuinmeubelen.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter