Nieuw eikenhouten terras aangelegd

Hoeilaart

Intro

Dit project is afgelopen november 2013 gerealiseerd. De eigenaren van deze houten logwoning nabij Brussel zijn al jaren trouwe klant bij Finnpaints voor wat betreft de levering van Tikkurila verfproducten. Finncleaner voor de jaarlijkse schoonmaak van de logs en het overige houtwerk en Vinha om het houten huis te schilderen.

  • Type woning
    Logwoning

Bouwkundige inspectie

Tijdens een bouwkundige inspectie in het voorjaar kwam naar voren dat het balkon aan de achterzijde van de woning in Hoeilaart aan slijtage onderhevig was. Er was door de eigenaren in eigen beheer al regelmatig wat houtsanering uitgevoerd. Met name de onderste logs welke op het metselwerk rusten waren aangetast. Dat was nu weer het geval. Telkens repareren houdt ook een keertje op; maar belangrijker, wat is de oorzaak van de houtrot? Hoe ontstaat het, waar komt het vandaan etc. De houtconstructie eens goed bekeken en er kwam naar voren dat de afwatering niet geheel goed was uitgevoerd. Om dit te herstellen moest er zoveel werk worden uitgevoerd dat een compleet nieuw balkon steeds interessanter werd.

Met de bewoners een “plan de campagne” gemaakt. Er werd gekozen voor eikenhout. Dit gaat toch wat langer mee als het in weer en wind staat. Voor dat alles georganiseerd en rond was (welke Nederlandse timmermannen willen in de kost in Brussel?), was het inmiddels november.

De opdrachtgever heeft het oude terras, wat was opgebouwd uit logs, in eigen beheer gedemonteerd. Dat scheelde weer in kosten. Daarna gingen de timmermannen aan de slag. Met een mooi eindresultaat!

Dus, ook voor een nieuwe terras kun je voortaan bij Finnpaints terecht.