Project Egmond aan Zee

Intro

Een bijzonder voortraject deze keer. Er was een offerte gemaakt en we hadden ook al opdracht om de woning in Egmond aan Zee te renoveren en te schilderen maar de woning werd verkocht. Afijn, eerst contract ontbonden maar nu toch in overleg met de nieuwe bewoners. De gedane offertes allereerst geactualiseerd, hier en daar wat aanpassingen en de offertes werden weer een opdracht. Hoe mooi kan het zijn!

  • Type woning
    Hout Stapelbouw
  • Kleuren
    J1973

Traject

Allereerst zijn er over de gehele voorzijde van de houtstapelbouw woning nieuwe schijnlogs geplaatst. Daarnaast zijn de oortjes hersteld evenals de schade die ontstaan is door de lekkende dakgoten. Aan de rechter- en linker gevel zijn er eerst diverse houtrotreparaties uitgevoerd. Ook is het balkon grondig opgeknapt.

Nadat al het timmerwerk achter de rug was kon het schilderen beginnen. Voordat je gaat schilderen moet alles goed vuil- en vetvrij zijn en daarom beginnen we altijd met het grondig reinigen van de woning. Dit hebben we gedaan met Maalipesu en daarna goed afgespoeld en laten drogen. We behandelen de logs voor met Öljypohja zodat we voorkomen dat de noesten op de nieuwe logs doorbloeden.

Om het kiezen van de kleur gemakkelijker te maken zijn er een aantal testers gemaakt. Dit zijn blikjes van 250 ml, hiermee kunnen we wat proefstukjes schilderen zodat je een beter beeld krijgt welke kleur goed op de woning uitkomt. Er is uiteindelijk gekozen voor TVT F497 (Fins Wit) en Jotun kleur 1973. Allereerst wordt de gevel twee keer geschilderd met Ultra Matt, en daarnaast de kozijnen twee keer met Unica Akva.

Kortom, we kijken terug op een uitdagend project met een bijzondere start.

Kleuren

J1973

J1973