Finse parel in Schuddebeurs

Intro

Enige jaren geleden hadden we het huis van de buren gerenoveerd en geschilderd. Dat contact liep indertijd zeer prettig, dus wij werden aanbevolen bij de nieuwe bewoners van deze Finnhouse woning in Schuddebeurs. Een mooie woning, indertijd geleverd door Finnhouse uit Rosmalen. De houten logwoning was gekocht door een jong gezin. Hun wens was om de woning te voorzien van frissere en eigentijdse kleuren die passen in het kustgebied en de bosrijke omgeving van Schuddebeurs. Want, wat ligt deze woning op een unieke plek in Nederland. De woning ingemeten, tekeningen opgesnord, een inspectieronde gemaakt om te checken of de verf er overal nog goed op zat, welke producten er gebruikt waren etc. Met al de benodigde informatie terug naar kantoor om een calculatie te maken.

 • Type woning
  Finnhouse
 • Kleuren
  TVT 599X, RAL 9010
 • Producten
  Vinha / Valtti Opaque
  Unica Akva, alleen in lichte kleuren

Traject

De woning was door de vorige eigenaren redelijk tot goed onderhouden. Ze hadden de juiste verfproducten gebruikt, het moest alleen schoongemaakt worden. Op enkele plekken een beetje houtaantasting. Dit huis heeft een lage gootlijn en grote overstekken en biedt dus goede bescherming tegen de weersinvloeden. Er zat alleen wel ‘verkeerde’ groene verf op het boeideel, deze moest er dus af. Ook het tuinhuis en poolhouse moesten worden meegenomen in de offerte. Tijdens het gesprek in Schuddebeurs kwam naar voren dat de woning een gele kleur moest krijgen, lekker vrolijk!

Uitvoering werkzaamheden, producten en nieuwe kleuren.

Nadat we de opdracht gekregen hadden, met elkaar afgesproken om na de zomervakantie met het werk te starten. Maandag 3 september gingen de schilders van Finnpants aan de slag. Eerst werd het huis goed voorgereinigd met hoge druk en water. Zo wordt het vuil al een beetje losgeweekt. Daarna aan de slag met water, Mouldremoval, borstels en Scotchbrite. De groene verf van het boeideel werd geheel verwijderd want de hechting hiervan was niet goed. Tenslotte alle ramen, deuren en kozijnen geschuurd. Tijdens deze voorbereidende werkzaamheden werden er ook nog een paar kleine houtreparaties uitgevoerd. We kregen veel support van de bewoners; de man des huizes hielp mee met het (de)monteren van alles wat aan het huis hing, de bewoonster zorgde goed voor ons met een lekker bakje koffie! Dat zijn toch de dingen die een klus leuk maken.

In overleg met de opdrachtgevers werd er toch besloten om te kiezen voor een andere kleur dan geel. De hoofdkleur werd Tikkurila TVT 599 X. Een kleur welke grijs, blauw en groen in zich heeft, erg bijzonder. Als contrasterende kleur werd gekozen voor RAL 9010 (wit). Zoals altijd gebruiken we Vinha voor de wanden, overstekken en boeidelen en Unica Akva voor de ramen, deuren en kozijnen.

O ja, niet onbelangrijk om te vermelden. Deze woning hebben we gespoten in plaats van te schilderen met de kwast.

Oplevering van de woning in Schuddebeurs!

Het contact met deze bewoners was erg prettig. Zo was er bijna elke dag wel een overlegmomentje over de voortgang van het werk. Dus aan het einde van dit werk waren er eigenlijk geen aandachtspunten meer die nog verholpen moesten worden. De bewoners hebben besloten om het onderhoud zelf te doen, maar mochten ze later onze hulp nog kunnen gebruiken, we komen graag terug op deze bijzondere plek in Schuddebeurs.

Gebruikte producten

Vinha / Valtti Opaque
Bestseller

Vinha / Valtti Opaque

 • Semi-mat, watergedragen
 • Laat houtstructuur zichtbaar
 • Flexibel, elastisch, dekkend
 • Gevel, schutting, schuur, tuinhuis
 • Optimale bescherming tegen
  weersinvloeden
Vanaf  40,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters
Unica Akva, alleen in lichte kleuren

Unica Akva, alleen in lichte kleuren

 • Voor binnen en buiten
 • Snel drogende dekkende houtverf
 • Deur, kozijn en tuinmeubilair
 • Watergedragen, fijne verwerking
 • Beschermt tegen weerinvloeden
 • Zijdeglans
Vanaf  42,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters

Kleuren

TVT 599X

TVT 599X

RAL 9010

RAL 9010