Renovatie en schilderen Almere

Intro

Mei 2019 werden we uitgenodigd om eens te komen praten over het schilderwerk van deze mooie vrijstaande Finnhouse woning in Almere. De logwoning is voor de laatste keer geschilderd in 2013 met Tikkurila Vinha en zit er nog redelijk, tot goed, in de verf. Tijdens de inspectie ter plaatse kwamen een paar punten naar voren die wel degelijk extra aandacht nodig hadden.

 • Type woning
  Finnhouse woning
 • Kleuren
  TVT 568X, RAL 9010
 • Producten
  Vinha / Valtti Opaque

Traject

In het verleden zijn er wat werkzaamheden aan deze woning niet helemaal goed uitgevoerd. Bij de achtergevel zijn veel schijnlogs (bovenverdieping) aangetast door houtrot. Dit komt voornamelijk doordat het kitwerk open is gaan staan, er kan dan vocht achter komen als dit niet regelmatig gecheckt wordt. Daarnaast is het net aangelegde terras eigenlijk te hoog. De onderzijde van het houtwerk moet minimaal 10 cm. hoger liggen dan het maaiveld (of straatwerk). Het advies voor nu is om een grindrand aan te leggen zodat het regenwater niet opspat en het hout droog blijft. De kleuren van de woning blijven hetzelfde, namelijk TVT 568X (grijs) en RAL 9010 (wit).

Uitvoering

Eerst gaan de schilders aan de slag met het reinigen van de woning. Water met Mouldremoval, borstels en schuursponzen worden gebruikt om alle houten delen met de hand schoon te maken en te matteren. Na het schoonmaken kan de timmerman aan de slag met zijn werkzaamheden; er werden enkele nieuwe logs gemonteerd, oortjes werden vervangen en de onderdorpel van het kozijn aan de voorzijde werd geheel hersteld. De schilders gingen ook gelijk door met hun werk. Alles werd tweemaal geschilderd. Voor de wanden, overstekken en boeidelen werd Tikkurila Vinha gebruikt. Voor de ramen, deuren en kozijnen werd Unica Akva toegepast.

Weer een project naar tevredenheid opgeleverd!

Gebruikte producten

Vinha / Valtti Opaque
Bestseller

Vinha / Valtti Opaque

 • Semi-mat, watergedragen
 • Laat houtstructuur zichtbaar
 • Flexibel, elastisch, dekkend
 • Gevel, schutting, schuur, tuinhuis
 • Optimale bescherming tegen
  weersinvloeden
Vanaf  40,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters

Kleuren

TVT 568X

TVT 568X

RAL 9010

RAL 9010