Schilderwerk Zweeds Home woning

Drachten

Intro

Medio april 2019 werd Finnpaints benaderd met de vraag of wij interesse hadden om deze houten woning in Drachten te schilderen en of we een mooie eigentijdse kleurstelling wisten. Een afspraak op locatie was zo gemaakt begin mei zaten we met elkaar aan tafel om alle wensen door te spreken. Deze Zweedse woning is al geschilderd met Tikkurila Vinha tijdens de bouw in 2009 en was nu (na 11 jaar!!!) weer toe aan een goede schilderbeurt. Natuurlijk kwam de mogelijkheid om een nieuwe kleurstelling te kiezen op tafel, we hebben de mooie Finse kleurenkaarten achtergelaten.

 • Type woning
  Zweeds Home woning
 • Kleuren
  NCS S 0502-Y, TVT 2683
 • Producten
  Vinha / Valtti Opaque

Traject

Tijdens het offert traject kunnen de bewoners testers bestellen en zelf nieuwe kleuren op te zetten. Een bijzonder leuk proces. Wij hebben testers van 250 ml. en als je er dan een paar test geeft dat vaak een beter beeld dan de staaltjes van de kleurenkaart. Uiteindelijk is besloten om de hoofdkleur aan te passen en de contrastkleur hetzelfde te laten. Nadat de offerte was goedgekeurd, de kleuren bekend waren en de details besproken kon het schilderwerk worden ingepland. Helaas konden wij door privéomstandigheden onze vaste partner uit het Noorden niet inplannen voor dit project, dus dan maar een van onze andere partners ingeschakeld.

Uitvoering

Zweedse woningen hebben vaak ruwe planken aan de buitenzijde en vragen om een andere manier van aanpakken dan andere houten woningen met glad hout. Het hout, wat dus vrij ruw was, is eerst grondig schoongemaakt met Mould Removal en harde en zachte borstels.  Daarna is alles tweemaal geschilderd met Tikkurila Vinha.  Voor de hoofdkleur is gekozen voor TVT 2683 (grijsblauw) en de voor contrastkleur wit, NCS S 0502-Y. Na de eerste oplevering in november zijn we nog geweest in mei om wat aandachtspunten die tijdens de inspectieronde naar voren kwamen te herstellen. Dit alles naar tevredenheid van de bewoners.

Gebruikte producten

Vinha / Valtti Opaque
Bestseller

Vinha / Valtti Opaque

 • Semi-mat, watergedragen
 • Laat houtstructuur zichtbaar
 • Flexibel, elastisch, dekkend
 • Gevel, schutting, schuur, tuinhuis
 • Optimale bescherming tegen
  weersinvloeden
Vanaf  40,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters

Kleuren

NCS S 0502-Y

NCS S 0502-Y

TVT 2683

TVT 2683