Uitdagend project door Boktor

Leusden

Boktor

Helaas is bij dit houten huis actieve boktor aangetroffen. Om deze aantasting goed aan te pakken, moeten de logs, gordingen, schroten, overstekken etc. van dit houten huis geheel kaal worden gemaakt (föhnen en schuren). Dit is redelijk wat werk. De schilders en timmermannen van Finnpaints zijn  begonnen met dit uitdagende project. Het betreft houtsanering en schilderwerk aan dit loghuis in Leusden.

  • Type woning
    Houten huis

Werkzaamheden

Nadat het schuurwerk gedaan is kan het bedrijf Van Lierop komen om al het aangetaste en kale houtwerk te impregneren. Van Lierop is een bedrijf waar Finnpaints regelmatig mee samenwerkt en wat is gespecialiseerd in het bestrijden van onder ander houtaantastingen.

Na de behandeling door Van Lierop wordt al het houtwerk door de schilders een keer voorbehandeld met Valtti Primer. Dit is een impregnant van Tikkurila. Daarna wordt de woning in een egaal bruine tint afgeschilderd met Vinha. Dit is een dekkende verf die uitermate geschikt is voor onder andere loghuizen.

Tussendoor wordt er door de timmerman ook nog wat houtherstelwerk verricht. Er worden wat logs en ‘oortjes’ vervangen, boeidelen en overstekken hersteld en nog wat ander klein reparatiewerk.

O ja, en tussendoor komen er ook nog nieuwe zinken goten in. Kortom; aardig wat disciplines die allemaal op elkaar afgestemd moeten worden. Een mooie en uitdagend project voor Finnpaints.