Sauna Onderhoud

Sauna’s hebben onderhoud nodig zeker bij intensief gebruik. Onderhoud je sauna op de juiste manier voor langdurig plezier en goede hygiëne. Het schoon houden van de sauna is een aspect wat je niet moet onderschatten. Hygiëne is een belangrijk item, voor zowel publieke sauna’s als een sauna thuis. Hout heeft veel te verduren door temperatuurwisselingen, afzetting van vocht en natuurlijk van transpiratievocht en contact van het lichaam met hout. Vervuiling en aantasting liggen op de loer. Het is dus belangrijk om de sauna goed schoon te houden.

Onderhoud en schoonmaak zijn meestal tijdrovend en arbeidsintensief. Daarom is dit vaak een ondergeschoven kindje. Hout heeft een open structuur waardoor aantasting niet te voorkomen is. Er gaat vuil in het hout zitten, in eerste instantie vaak niet zichtbaar. In een later stadium maken de donkere of zwarte plekken in het hout deze vervuiling wel zichtbaar. Daarnaast wordt onbehandeld hout na verloop van tijd schraal en arm. Vergelijk het met je huid, deze behandel je tenslotte ook met verzorgingsproducten die de huid voeden. Met hout (ook een natuurproduct) is het niet anders.

Finnpaints.nl | Sauna | Supi | Tikkurila

Sauna onderhoud

Onderhoud je sauna op de juiste manier voor langdurig plezier en goede hygiëne. Het schoon houden van de sauna is een aspect wat je niet moet onderschatten. Hygiëne is een belangrijk item, voor zowel publieke sauna’s als een sauna thuis.

In Finland, het land van de sauna, behandelen ze daarom het hout van de sauna. Op deze manier bescherm je het hout, blijft de sauna langer mooi en heb je dus langer plezier van een schone sauna. Wel zo hygiënisch!

Lees meer over onderhoud van de sauna

De Tikkurila Supi Sauna producten op een rijtje

Supi Finish is een transparante houtcoating voor het saunahout en bevat schimmelwerende componenten. Dit product is bedoeld voor de houten wanden en plafonds en kan op kleur gemaakt worden. Creëer op deze manier bijvoorbeeld uw eigen smoke-sauna!
Maak regelmatig schoon met Supi Cleaner. Naast gebruik in de sauna is dit product ook geschikt voor stoomruimten, douche- en wasruimten.
Supi Benchprotection  is een olie speciaal voor saunabanken en stoot vuil en vocht af.
Supi Wax is een zijdezachte finish voor wanden, plafond en banken. Dit product trekt in het hout en vormt zo een vuil en vochtwerend oppervlak. In verschillende kleuren verkrijgbaar.

Lees meer over supi sauna producten
Finnpaints.nl | Sauna | Supi sauna producten op een rijtje | Tikkurila
Finnpaints.nl | Sauna | Supi | Kleuren | Tikkurila

Verbeelding en beleving in de sauna

Investeer in materialen en verbeelding. Want er is meer dan een traditionele sauna! Durf te experimenteren met verschillende kleuren zodat je een unieke uitstraling krijgt. Smoke sauna’s zijn een groot succes, de nieuwste trend in Finland is een compleet witte sauna. Of wat denk je van een parelmoer glans. Met de juiste belichting geeft dit een mysterieuze sfeer in de sauna. Glinsterende parelmoer pigmenten geven de sauna een luxe afwerking.

lees meer over beleving in je sauna

Geef kleur aan je sauna!

Bekijk het filmpje om te zien hoe je je sauna eenvoudig van een andere kleur voorziet.