Sauna Onderhoud

Sauna’s hebben onderhoud nodig zeker bij intensief gebruik. Onderhoud uw sauna op de juiste manier voor langdurig plezier en goede hygiëne. Een niet te onderschatten aspect is het schoon houden van de sauna. Hygiëne is een belangrijk item, voor zowel publieke sauna’s als een sauna bij u thuis.
Hout heeft veel te verduren door temperatuurwisselingen, afzetting van vocht en natuurlijk van transpiratievocht en contact van lichaam met hout. Vervuiling en aantasting ligt op de loer, zaak om de sauna goed schoon te houden.

Voedt het hout

Onderhoud en schoonmaak zijn meestal tijdrovend en arbeidsintensief. Daarom is dit vaak een ondergeschoven kindje. Hout heeft een open structuur, het is niet te voorkomen dat er aantasting optreedt. Vuil gaat in het hout zitten. In eerste instantie vaak niet zichtbaar, in een later stadium maken de donkere of zwarte plekken in het hout deze vervuiling wel zichtbaar. Daarnaast wordt onbehandeld hout na verloop van tijd schraal en arm. Vergelijk het met uw huid, deze behandelt u immers ook met verzorgingsproducten welke uw huid voeden. Met hout (ook een natuurproduct) is het niet anders.

Lees meer over onderhoud van uw sauna
232323

De Supi Sauna producten op een rijtje

Supi Finish is een transparante houtcoating voor het saunahout en bevat schimmelwerende componenten. Dit product is bedoeld voor de houten wanden en plafonds en kan op kleur gemaakt worden. Creëer op deze manier bijvoorbeeld uw eigen smoke-sauna!

Maak regelmatig schoon met Supi Cleaner. Naast gebruik in de sauna is dit product ook geschikt voor stoomruimten, douche- en wasruimten.

Supi Benchprotection  is een olie speciaal voor saunabanken en stoot vuil en vocht af.

Supi Wax is een zijdezachte finish voor wanden, plafond en banken. Dit product trekt in het hout en vormt zo een vuil en vochtwerend oppervlak. In verschillende kleuren verkrijgbaar.

Lees meer over supi sauna producten

Verbeelding en beleving in de sauna

Investeer in materialen en verbeelding. Want er is meer dan een traditionele sauna! Durf te experimenteren met verschillende kleuren, maak het net ietsje anders dan het geijkte. Smoke sauna’s zijn een groot succes, de nieuwste trend in Finland is een compleet witte sauna. Of wat te denken van een parelmoer glans. Met de juiste belichting geeft dit een mysterieuze sfeer in de sauna. Glinsterende parelmoer pigmenten geven de sauna een luxe afwerking.

Behandel de houten delen van de sauna met zorg, voor een langdurig plezier van een schone en hygiënische sauna. Behandeling met Supi producten beschermt het hout tegen intrekken van vocht en vuil.

lees meer over beleving in uw sauna
99

De juiste kleur voor uw sauna

Uw sauna kunt u behandelen in een kleur naar wens. Kies voor een natuurlijke kleur, smoke black of modern wit.
Een sprookjesachtige sfeer kan natuurlijk ook, breng een shiny effect aan en speel met de lichtinval.

1

Kies voor de originele houtkleur en ga
voor een natuurlijk effect.

2

Ga voor een smoke sauna en breng
zwart aan in uw sauna.

3

Of ga voor strak en modern en werk
met wit.

Kleur uw sauna!

Bekijk het filmpje om te zien hoe u uw sauna eenvoudig van een andere kleur voorziet.