Sauna onderhoud

Onderhoud je sauna op de juiste manier voor langdurig plezier en goede hygiëne. Het schoon houden van de sauna is een aspect wat je niet moet onderschatten. Hygiëne is een belangrijk item, voor zowel publieke sauna’s als een sauna thuis. Hout heeft veel te verduren door temperatuurwisselingen, afzetting van vocht en natuurlijk van transpiratievocht en contact van het lichaam met hout. Vervuiling en aantasting liggen op de loer. Het is dus belangrijk om de sauna goed schoon te houden.

Finnpaints.nl | Sauna | Supi | Onderhoud | Tikkurila

Voed het hout

Onderhoud en schoonmaak zijn meestal tijdrovend en arbeidsintensief. Daarom is dit vaak een ondergeschoven kindje. Hout heeft een open structuur waardoor aantasting niet te voorkomen is. Er gaat vuil in het hout zitten, in eerste instantie vaak niet zichtbaar. In een later stadium maken de donkere of zwarte plekken in het hout deze vervuiling wel zichtbaar. Daarnaast wordt onbehandeld hout na verloop van tijd schraal en arm. Vergelijk het met je huid, deze behandel je tenslotte ook met verzorgingsproducten die de huid voeden. Met hout (ook een natuurproduct) is het niet anders.

In Finland, het land van de sauna, behandelen ze daarom het hout van de sauna. Op deze manier bescherm je het hout, blijft de sauna langer mooi en heb je dus langer plezier van een schone sauna. Wel zo hygiënisch!

Jarenlange expertise van onze Finse leverancier Tikkurila, heeft geleid tot een kwalitatief hoogwaardige saunalijn met gebruiksvriendelijke producten. Lees hier meer over de verschillende onderhoudsproducten voor uw sauna of ga meteen naar de verfshop om een bestelling te plaatsen.

Finnpaints helpt je graag bij het onderhoud van de sauna. Neem vrijblijvend contact op voor advies of informatie over onze diensten en producten.