Is het houtwerk in huis toe aan een onderhoudsbeurt? Of wilt u gewoon wat kleur in huis? Ga dan aan de slag met onze tips voor het binnen schilderen van houtwerk en ga voor een optimaal resultaat! Als verfspecialist hebben wij verschillende handige tips voor u op een rij gezet om meer uit uw schilderwerk te halen.

Schildertips voordat het schilderwerk begint

  • Om te beginnen: zorg dat u de juiste soort houtverf kiest. De Tikkurila verfsoorten hebben allemaal hun eigen kenmerken inclusief bijbehorend eindresultaat. Gaat u bijvoorbeeld voor een mat of glanzend effect? Een beits of een lak? En welke kleur past het beste bij uw interieur? Laat u hier van tevoren goed over adviseren in de keuze voor het juiste houtbeschermingsproduct.
  • Zorg dat de ondergrond goed ontvet is en haal eventuele loszittende verfbladders weg.
  • Schuur het houtwerk op voor het schilderen voor een mooi glad eindresultaat. Verwijder stof alvorens te starten met schilderen.
  • Voorkomen dat er verf op de muren of ramen komt? Plak het omliggende gebied dan af met schilderstape. Scheelt een hoop schoonmaakwerk achteraf.
  • Schilder zoveel mogelijk bij daglicht. Bij kunstlicht ziet u al snel plekken over het hoofd.

Tips voor schilderen van hout in huis

  • Breng de verf royaal aan en strijk deze met lange halen uit, van links naar rechts of van boven naar beneden. Zorg altijd dat de laatste streek met de houtnerf mee loopt.
  • Gaat u een groot oppervlak schilderen? Kies dan voor een roller, zo bestrijkt u met één haal direct een groter oppervlak. Zorg dat u de roller elke keer ‘uitrolt’ over een verfrooster zodat de verf goed verdeeld is. Ook is het handig om het oppervlak dat u gaat schilderen in vier denkbeeldige vlakken te verdelen en deze stapsgewijs af te werken waarbij u van boven naar beneden en van links naar rechts werkt.
  • Breng bij het verven van hout altijd twee lagen aan zodat het houtwerk optimaal gedekt is. Laat na het aanbrengen van de eerste laag het schilderwerk opdrogen en schuur deze eventueel lichtjes op (met schuurpapier korrel 120 of 150) voor u de tweede laag aanbrengt.
  • Gebruik een blokwitter voor grote vlakken en gladde ondergronden en kies bij schilderwerk van een grove ondergrond voor een vachtroller met lange haren.
  • Moeilijke hoekjes? Gebruik een kleine ronde kwast.

Uw houtwerk laten schilderen door een professional?

Besteedt u het schilderen van uw houtwerk toch liever uit aan een professional? Informeer dan naar onze onderhoudscontracten voor houtwerk of neem contact op voor meer informatie.