Om uw schilderwerk buiten tot een optimaal resultaat te brengen is het goed om met enkele zaken rekening te houden. Finnpaints geeft u graag enkele tips om het beste resultaat te bereiken met betrekking tot uw buiten schilderwerk.

Verricht buiten schilderwerk altijd bij de juiste weersomstandigheden

Uw schilderwerk buiten vergt enige planning, ook rekening houden met het weer hoort hierbij. Niets is zo zonde als wanneer uw schilderwerk door weersomstandigheden minder mooi wordt dan gehoopt of na enige tijd begint af te bladderen.

  • Verricht uw buiten schilderwerk bij voorkeur bij een buitentemperatuur tussen 10 en 25 graden Celsius.
  • Schilder niet in de felle zon om blaarvorming te voorkomen.
  • Verricht uw buiten schilderwerk niet bij te hoge luchtvochtigheid.
  • Ook de vochtigheid van de ondergrond is iets om rekening mee te houden bij het verrichten van buitenschilderwerk. Deze mag niet hoger zijn dan ongeveer 17%. De vochtigheid is eenvoudig te bepalen met een vochtmeter.
  • Gebruik voor een optimaal resultaat van uw schilderwerk buiten altijd de juiste voorbehandelingsproducten. In onze verfshop hebben we naast diverse coatings ook een ruim assortiment aan voorbehandelingsproducten, waarover wij u graag adviseren.
  • Scherm uw buitenschilderwerk zoveel mogelijk af voor wind om beschadiging door stof, pollen en dergelijke te vermijden.

Onderhoud van uw buiten schilderwerk

Ook wanneer uw schilderwerk buiten met duurzame producten verricht, is een gedegen onderhoud essentieel. Op onze website vindt u diverse tips voor het onderhoud van uw buiten schilderwerk. Met een onderhoudscontract van Finnpaints bent u verzekerd van een duurzaam resultaat van uw schilderwerk buiten.