Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 13 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 10 m2/l

De witte was wordt door het hout opgenomen en vormt een natuurlijke barrière tegen vuil en water. Dringt door in het hout en geeft het een natuurlijk mooie, zijdezachte matte bescherming. 

Geschikt voor saunabanken, wanden, plafonds, deuren en kozijnen. Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen. 

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Voorbereiding:
Nieuwe schone houten oppervlakken: Verwijder vuil en stof van het houtoppervlak. Maak het oppervlak licht nat met waternevel, laat drogen en schuur de losse houtvezels weg. Verwijder het schuurstof.
Oude en vuile oppervlakken of oppervlakken die eerder zijn behandeld: Wassen met Supi Sauna cleaner volgens de aanwijzingen, grondig naspoelen en laten drogen. Schuur en veeg het schuurstof weg. Als je sporen achterlaat van eerdere behandelingsstoffen onder de was, zal het eindresultaat meer glans geven dan op onbehandeld hout. Niet geschikt voor geoliede (bijvoorbeeld Supi Benchprotection) houten oppervlakken, tenzij de olie bijna volledig is weggesleten. Bescherm vloeren goed voor de behandeling, omdat Supi Sauna Wax gemakkelijk wordt opgenomen in keramische tegelvoegen.

Toepassing:
Roer Supi Sauna Wax grondig door, ook van tijd tot tijd tijdens gebruik. Breng één laag was aan langs de nerf en gebruik niet meer was dan het hout kan opnemen in één enkele applicatie. Omdat de wax erg vloeibaar is, is de meest geschikte applicatiemethode een schuimborstel of -spons. Het oppervlak zal glad aanvoelen als er te veel wax wordt aangebracht. Je kunt gekleurde Supi Sauna Wax op een onopvallende plek proberen om er zeker van te zijn dat de kleur goed is. De uiteindelijke kleur van het oppervlak hangt af van de houtsoort. Om een uniforme kleur te bereiken, behandel je kleine oppervlakken in één doorlopende toepassing en grote paneeloppervlakken met 1-2 panelen tegelijk. Verwarm de sauna voor en ventileer deze grondig voor gebruik.

Onderhoud:
Indien nodig, niet eerder dan in ca. 1 maand na oppervlaktebehandeling: Reinig het oppervlak met Supi Sauna Reiniger (meng 0.1-0.2 l Sauna Reiniger met 5 l water).

Gereedschap reinigen met water.

Supi Sauna Wax Wit

Vanaf  40,00

Watergedragen transparante wax tegen verschraling en intrekken van vocht en vuil.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter