Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 12 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 8 m2/l

De speciale effectlak laat het behandelde oppervlak oplichten in het donker nadat het licht is uitgeschakeld. Het glow-in-the-dark-effect is het beste te zien op een lichtgekleurd oppervlak in volledige duisternis. Taika Glow biedt een creatieve en verrassende manier om oppervlakken tot leven te brengen, zelfs nadat de lichten zijn uitgeschakeld. Taika Glow kan tot 6 uur te zien zijn nadat de lichten zijn uitgegaan. De duur van het effect is afhankelijk van de kracht van de lichtbronnen.

Gebruik Taika Glow om glow-in-the-dark muur- en plafondschilderingen te maken, of om individuele interieurartikelen te laten oplichten nadat je de lichten hebt uitgeschakeld. Je kunt het makkelijker maken om routes in je huis te vinden door trappen en lichtschakelaars zichtbaar te schilderen in het donker. Gecoat met een beschermende lak, kun je Taika Glow ook op meubels en vloeren gebruiken.

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Verander enge donkere ruimtes in spannende plekken!

Voorbereiding: 
Verwijder vuil en stof van de oppervlakken. Vul de oppervlakken indien nodig met een geschikt vulmiddel en schuur het gedroogde oppervlak. Verwijder het schuurstof. Eerder geschilderde oppervlakken reinigen met Maalipesu reinigingsmiddel. Laat drogen. Verwijder eventuele losse verf. Vul gaten en scheuren met een geschikt vulmiddel en schuur het gedroogde oppervlak. Schuur harde, glanzende geverfde oppervlakken mat. Verwijder het schuurstof.  Gebruik een geschikte witte of lichtgekleurde Tikkurila grondverf of afwerkingsverf. Taika Glow werkt op de meest voorkomende verftypes.

Schilderen:
Roer Taika Glow voor gebruik zorgvuldig door. Breng de lak royaal aan met een roller, bedoeld voor gladde oppervlakken, kwast of sjabloon. Probeer het oppervlak zo glad mogelijk te maken en probeer de lak gelijkmatig over het hele oppervlak aan te brengen. Gebruik afplaktape en verwijder de tape direct na het schilderen. Een sterker glow-effect kan worden bereikt met een tweelaagse (of meerdere) behandeling. Het Taika Glow oppervlak kan eventueel worden beschermd met bijvoorbeeld Parketti-Ässä Vloerlak.
Let op! Controleer het resultaat van de behandeling in het donker. Breng voldoende van het product aan zodat de applicatiemarkeringen niet zichtbaar blijven. 

Onderhoud:
Het product bereikt zijn uiteindelijke duurzaamheid ongeveer één maand na de behandeling. Vermijd reinigen in deze periode. Indien nodig kan het oppervlak worden gereinigd met een neutrale (pH 6-8) wasoplossing met behulp van bijvoorbeeld een zachte reinigingsdoek. Spoel en droog het oppervlak direct daarna af.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn, de luchttemperatuur minimaal + 10°C en de relatieve luchtvochtigheid moet tussen 30 -70 % liggen.

Gereedschap reinigen met water en zeep.

Aanbieding

Taika Glow

Vanaf  40,00  30,00

Watergedragen speciale lak met een glow in the dark effect.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter