Ontdek de eigenschappen

  • Semi glans
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8 m2/l

Parelmoerverf creëert zilverachtige oppervlakken met een metallic parelachtige look. Taika parelmoerverf is geschikt voor zowel muren als meubels en andere interieurartikelen die je in de kijker wilt zetten. De metaalachtige glans in de verschillende tinten transformeert zelfs de meest gewone voorwerpen en geeft het meubilair een magische sfeer.

Taika Paint kan gebruikt worden om een hele muur te behandelen of om enkele details te accentueren. Probeer verschillende applicatiemethodes en combineer bijvoorbeeld parelmoer- en matte oppervlakken voor een spannend resultaat. Door met een kwast of roller patronen op het oppervlak te creëren met kruisende bewegingen, glinsteren de pigmenten volgens de richting van het licht. Ook ideaal voor sjabloneren.

Voor binnenschilderwerk op houten, houtvezelplaat-, spaanplaat- en metalen oppervlakken en voor gipsplaat-, beton- en soortgelijke wandoppervlakken. 

De zilververf kan als zodanig worden gebruikt of worden gekleurd in de kleuren van de Taika-kleurenkaart.

Voorbereiding: 
Verwijder zorgvuldig alle vuil en stof van oppervlakken voor een optimale hechting en reinig eerder geschilderde oppervlakken met Maalipesu en spoel zorgvuldig af met water, daarna laten drogen. 
Houten oppervlakken voorstrijken met Multistop. Nieuwe, kale houten oppervlakken in goede staat kunnen ook direct met Taika Paint worden behandeld. Verwijder, bij eerder geschilderde oppervlakken losse verf of lak met een schraper. Schuur de harde, glanzende geverfde of gelakte oppervlakken nietglanzend. Verwijder het schuurstof. Vul gaten en scheuren met een geschikte plamuur en schuur de gevulde plekken op. Voorstrijken met Multistop. Let op! Gebruik Otex primer op oppervlakken behandeld met nitrocelluloselak.

Gestucte wandoppervlakken indien nodig egaliseren met een geschikte plamuur en het gedroogde oppervlak schuren.  Bij eerder geschilderde wandoppervlakken harde en glanzende oppervlakken niet-glanzend schuren. Verwijder het schuurstof. Primer met Varma. Breng 1-2 lagen Tikkurila muurverf aan. 

Metalen oppervlakken voorbehandelen met Rostex Super Akva

Schilderen:
Roer de verf voor gebruik goed door tot op de bodem. Bij meubels, ed twee lagen Taika Paint aanbrengen met kwast, roller of spuit. Op grote oppervlakken is het aan te raden om de verf eerst met een roller aan te brengen en daarna de verflaag met een kwast glad te strijken. Gebruik een hoogwaardige synthetische kwast. De penseelstreken accentueren prachtig het parelmoereffect.

Wandoppervlakken/colorwash: Op muren werkt Taika Paint het beste op oppervlakken met beperkte accenten waar delen van het oppervlak de muurverf tonen die als "onderlaag" wordt gebruikt. Breng Taika Paint met een roller aan op een klein oppervlak (ca. 1 m x 1 m) per keer en creëer desgewenst direct effecten met bijvoorbeeld verschillende patroonrollen, kwasten of sponzen. Oefen effectschilderen eerst op een dik stuk karton of een andere ondergrond. Gebruik schilderstape om de randen te bedekken en verwijder de tape onmiddellijk na het schilderen. Als je een kwast gebruikt voor de randen, werk dan in kleine stroken tegelijk en eindig onmiddellijk met een roller. Op deze manier zijn de grenzen minder zichtbaar. Breng twee lagen Taika Paint aan, maar een enkele laag bij effectschilderen. Het schilderen van grote, gladde, gelijkmatige oppervlakken met Taika Paint vereist vaardigheid en ervaring, maar kriskras aanbrengen met bijvoorbeeld een kwast of roller is gemakkelijk, zelfs voor beginners en met grote muren. Taika Paint is ook uitstekend geschikt om met sjablonen te schilderen.

Onderhoud:
Indien nodig, op zijn vroegst na ongeveer 1 maand na het schilderen: Reinig het oppervlak met een neutraal (pH 6–8) afwasmiddel en een zachte borstel, spons of poetsdoek. Reinig sterk vervuilde oppervlakken met een mild alkalische (pH 8–10) reinigingsoplossing en b.v. een poetsdoek, dweil of spons. Spoel het oppervlak zorgvuldig af. Het product bereikt zijn definitieve hardheid en duurzaamheid na een maand onder normale omstandigheden, daarom moeten de oppervlakken gedurende een paar weken met zorg worden behandeld. Als de oppervlakken kort na afwerking moeten worden schoongemaakt, maak ze dan lichtjes schoon met een zachte borstel, een vochtige poetsdoek of dweil.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn, dde omgevingstemperatuur ten minste +10 °C en de relatieve luchtvochtigheid minder dan 80%. Een relatief lage temperatuur (ongeveer +15 °C) en een hoge luchtvochtigheid (50-70% RV) verlengen de open tijd van de verf, wat het aanbrengen vergemakkelijkt.

Reiniging gereedschappen met water en zeep. 

Taika Paint Silver

Vanaf  40,00

Watergedragen, kleurbare zilververf voor een metallic parelmoereffect.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter