Teknos / Drywood nu te verkrijgen bij Finnpaints

Introductie Teknos/Drywood

Drywood is een bekend verfmerk dat jarenlang hoogwaardige verfproducten heeft geleverd aan professionele schilders en doe-het-zelvers. Het bedrijf stond bekend om zijn innovatieve oplossingen en duurzame producten. In 2020 werd Drywood overgenomen door Teknos, een toonaangevende fabrikant van industriële coatings en decoratieve verven. Sinds de overname opereert Drywood als een merk van Teknos en profiteert het van de kennis en expertise van een wereldwijde speler op het gebied van coatings en verf.

Teknos heeft een lange geschiedenis in de coatingindustrie en heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Door de overname van Drywood kan Teknos zijn aanbod van verfproducten uitbreiden en klanten beter bedienen. 

Buiten en binnen

De verf van Teknos/Drywood is niet alleen geschikt voor buitentoepassingen, maar kan ook binnenshuis worden gebruikt. Het biedt dezelfde voordelen als voor buiten, zoals bescherming tegen vocht en schimmel, en verfraaiing van het houten oppervlak. Daarnaast is de verf ook een milieuvriendelijke optie, omdat het watergedragen en oplosmiddelvrij is. Dit betekent dat het geen schadelijke stoffen bevat die vrijkomen tijdens het aanbrengen of drogen van de verf. Bovendien is deze makkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het langdurige bescherming biedt aan uw houten oppervlakken.

Wat is Teknos/Drywood verf?

De verf van Teknos/Drywood is een watergedragen verf die speciaal is ontworpen voor het beschermen van houten oppervlakken. Deze verf is gebaseerd op de nieuwste technologieën en biedt een uitstekende bescherming tegen vocht, schimmel en UV-straling. De verf is verkrijgbaar in verschillende varianten, afhankelijk van het type hout dat u wilt beschermen en de gewenste kleur.

Maak kennis met de volgende producten:

Nordica serie

Nordica huisverven voldoen aan de eisen van modern buitenschilderwerk en overtreffen deze zelfs. De verf is geschikt voor nieuwe en eerder met acrylaatverven, geverfde houten oppervlakken, bijv. houten buitenbekledingen, gevelpanelen, kozijnen en vensterbanken. Er zijn drie verschillende glanskleuren om uit te kiezen en ze hebben allemaal uitstekende eigenschappen zoals een hoge dampdoorlaatbaarheid, vuilafstond, goede dekkracht etc. Huizen moeten worden beschermd tegen regen, zon en vorst en daarom moet de verf van hoge kwaliteit zijn.

Nordica is ontwikkeld om te beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden in de Scandinavische landen. Deze verf-lijn is bekroond met een Key Flag-symbool om de Finse oorsprong te markeren.

 42,00 110,00

Watergedragen, volledig matte hechtprimer op alkydbasis voor houten ondergronden buitenshuis.

 50,00 135,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, volledig mat.

 60,00 175,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, volledig mat.

 52,00 150,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat.

 52,00 150,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, Glanzend

Futura Aqua serie

Watergedragen, M1-gelabelde Futura Aqua producten zijn geschikt voor het schilderen van houten en metalen oppervlakken, zoals meubels, deuren en ramen – zowel binnen als buiten. Het product is veelzijdig in gebruik, de uitstekende duurzaamheid, veiligheid en eenvoudige toepassing zorgen voor efficiëntie bij het schilderen. Futura Aqua producten voldoen aan de eisen van de speelgoedrichtlijn (2009/48/EG) en zijn veilig voor gebruik in speelgoed en kindermeubilair.

Oppervlakken geverfd met Futura Aqua producten zijn bestand tegen slijtage, weersinvloeden en belasting veroorzaakt door de UV-straling van de zon. Dankzij de uitstekende kleurbaarheid en verschillende glansgraden kun je eenvoudig en snel de gewenste sfeer creëren.

 45,00 120,00

Watergedragen grondverf voor binnen.

 60,00

Matte verf voor ramen, deuren en kozijnen, meubels e.d. van hout en metaal.

 55,00

Semi-matte verf voor ramen, deuren en kozijnen, meubels e.d. van hout en metaal.

 55,00

Semi-glanzende verf voor ramen, deuren en kozijnen, meubels e.d. van hout en metaal.

 55,00 162,00

Hoogglans verf voor ramen, deuren en kozijnen, meubels e.d. van hout en metaal.

Woodex serie

De WOODEX ® -serie omvat een reeks duurzame, watergedragen, semi-transparante houtcoatings voor alle houten buitenoppervlakken. De serie bevat geschikte producten voor het beschermen en afwerken van: huizen, cottages, blokhutten, aanlegsteigers, terrassen, hekken en tuinmeubelen.

Alle transparante afwerkingen die buitenshuis worden gebruikt, moeten worden getint. Het pigment (dat wil zeggen de kleurdeeltjes) stopt de UV-straling die probeert de cellen aan het houtoppervlak af te breken en de lignine die ze aan elkaar bindt. Hoe meer kleurdeeltjes er zijn, hoe langzamer het houtoppervlak veroudert. Met andere woorden, hoe sterker en dekkender de kleur van een houtbeits, hoe beter de bescherming tegen de zon. Een volledig kleurloze houtbeits of -vernis geeft geen enkele vorm van UV-bescherming, en het behandelde oppervlak zal daarom net zo snel vergrijzen als een onbehandeld oppervlak.

 42,00

Watergedragen transparante hout conservering/impregnering

 39,00

Semi-transparante watergedragen houtbeits voor buiten.

 39,00 105,00

Semi-transparante watergedragen houtolie voor tuinmeubelen en vlonders.

 39,00

Semi-transparante watergedragen houtolie voor tuinmeubelen en vlonders.

Helo serie

Bescherm je houten oppervlakken tegen vocht, UV-straling en slijtage met de duurzame Helo-producten. De vernislakken kunnen worden getint tot doorschijnende kleuren en als ze getint zijn geven ze een hogere bescherming tegen UV-straling. Helo Aqua kan zowel binnen als buiten gebruikt worden voor  toepassing op houten oppervlakken: meubels, kozijnen, lijstwerk, deuren, houten vloeren, trappen, muren, plafonds etc.

Helo ® Solana Wax is een interieurwas met een elegante matte finish. Door de sterke UV-bescherming kan het ongekleurd worden gebruikt, waardoor het hout er na verloop van tijd nog nieuw en fris uitziet. Het kan ook worden getint tot doorschijnende kleuren om het gewenste eindresultaat bereiken. Voor toepassing op houten plafonds en wanden binnenshuis, uitstekend geschikt voor blokhutten.

 45,00

Semi-transparante watergedragen houtlak voor binnen en buiten. Semi-mat

 45,00

Semi-transparante watergedragen houtlak voor binnen en buiten. Glans

 45,00

Semi-transparante watergedragen houtbescherming voor binnen. Mat.

Rensa

De unieke samenstelling van de Rensa producten is gebaseerd op biologisch afbreekbare oppervlakte actieve stoffen waarvan de functionaliteit is getest met verschillende verf soorten en substraten.

 19,00

Reinigingsmiddel voor hout en minerale buitenoppervlakken

Meer weten over Teknos/Drywood?

Het gebruik van deze verf biedt verschillende voordelen. Zo biedt de verf een uitstekende bescherming tegen vocht, schimmel en UV-straling. Daarnaast zorgt het ook voor een verfraaiing van het houten oppervlak. De verf van Teknos/Drywood is gemakkelijk aan te brengen en heeft een lange levensduur, waardoor het een duurzame keuze is voor uw houten oppervlakken.

Wij zijn ontzettend trots dat we ook de verfproducten van het Finse merk Teknos/Drywood kunnen aanbieden. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en een goede samenwerking met onze klanten. Heb je een vraag over de producten van Teknos/Drywood, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Advies nodig over de juiste houtbeschermingsproducten of een verfadvies?
Neem dan vrijblijvend contact op!

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht