Het zonnetje laat zich weer vaker zien, we worden allemaal weer wat vrolijker en energieker. We willen naar buiten en genieten van onze tuin. En dan zijn daar die onderhoudsklussen, je kunt er eigenlijk niet omheen. Er zit mos op het terras, de tuinmeubelen verliezen hun kleur en ook de overstekken mogen weleens gewassen worden.

Dit is vaak niet het meest favoriete werk maar we hebben een aantal producten in ons assortiment die je kunnen helpen om deze klusjes gemakkelijker en efficiënter te maken.

Wat kun je allemaal doen aan onderhoudsklussen?

 • reinigen van de tuinmeubelen, het terras of vlonderdelen
 • het terras opnieuw beschermen of verfraaien
 • reinigen van de woning
 • de conditie van je woning controleren en onderhoud uitvoeren waar nodig
 • schilderen van de woning
FinnPaints | Nieuws | inspiratie in buitenverf | Tikkurila

Geschilderd hout vraagt aandacht en zorg. Je terras en de buitenkant van je woning trekt allerlei soorten vuil aan: schimmel, mos, algen, stuifmeel, noem maar op. Dat wil je toch niet hebben! Het voorjaar is de perfecte periode om alles goed te reinigen en daarna indien nodig te schilderen.

Finnpaints.nl | Tuin en Terras | Tikkurila

Een greep uit onze reinigingsproducten

 • Finncleaner: voor het reguliere onderhoud van behandeld hout. Voorkomt dat micro-organismen, die vooral op vuile oppervlakken gedijen, zich hieraan hechten en gaan groeien.
 • Maalipesu: wanneer je het terras of woning wilt gaan schilderen. Verwijdert vuil, vet, olie, was en andere dergelijke stoffen van ongelakte oppervlakken. Onverdunde Maalipesu reinigt het oppervlak en creëert een matte afwerking die de hechting van de nieuwe verflaag verbetert.
 • Super Clean Tehopesu: wordt gebruikt voor het reinigen van je houten terras of tuinmeubelen als deze flink zijn aangetast en een flinke onderhoudsbeurt nodig hebben. Dit product heeft een blekend effect op verkleurd en verweerd hout

Als je na het schoonmaken wil gaan schilderen of beitsen zorg dan dat alle schoonmaakresten verdwenen zijn door het oppervlak goed na te spoelen met schoon water. Zorg ook dat het oppervlak goed droog is voordat je begint.

FinnPaints | Nieuws | Onderhoudsklussen voor huis en tuin | Tikkurila

Het terras of je tuinmeubelen opnieuw beschermen of verfraaien

Het terras en ander hout wat in de tuin gebruikt wordt heeft vaak veel te lijden door de weersomstandigheden of door intensief gebruik. Op zijn tijd een onderhoudsbeurt is dan ook niet onverstandig. Zo kun je langer genieten van je terras, hekwerk of tuinmeubelen. Het is aan te raden om speciaal hiervoor geschikte producten te gebruiken. Zo krijgt het hout een behandeling op maat en wordt deze optimaal beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. De levensduur van het terras, vlonder en tuinmeubilair wordt aanzienlijk verlengd en het houtwerk oogt weer als nieuw.

 • Valtti Wood Oil: traditionele houtolie voor buiten die goed in het hout trekt. De olie voorkomt dat het hout barst en versplintert. Maakt het hout weerbestendig en heeft een sterke vochtbescherming. Geschikt voor zowel eerder met olie behandelde als nieuwe terrassen, trappen en tuinmeubelen. Voor alle houten oppervlakken van geïmpregneerd hout tot hardhout. Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.
 • Valtti Plus Wood Oil: beschermende watergedragen houtolie die voorkomt dat het hout barst en splijt. 18% van de totale productinhoud is bio-based. Maakt het hout weerbestendig en heeft een sterke vochtbescherming. Geschikt voor zowel eerder met olie behandelde als nieuwe terrassen, trappen en tuinmeubelen. Voor alle houten oppervlakken van geïmpregneerd hout tot hardhout. Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.
 • Valtti Plus Terras olie: watergedragen terrasolie voor houten buitenoppervlakken. Beschermt het hout tegen UV en maakt het oppervlak zeer duurzaam. 18% van de totale productinhoud is bio-based. Voorgekleurd in bruin.
 • Non slip: hier is een anti-slipcomponent toegevoegd waardoor het product uitermate geschikt is voor trappen en terrassen.

We raden aan om een getint product te gebruiken, omdat dit beter bestand is tegen weersinvloeden dan een kleurloos product. Indien dit nodig is een onderhoudsbehandeling uitvoeren. Oppervlakken die aan continue weersinvloeden zijn blootgesteld, moeten mogelijk jaarlijks worden behandeld.

FinnPaints | Nieuws | Onderhoudsklussen voor huis en tuin | Tikkurila

Onderhoudsklussen aan de woning

Onderhoud doe je jaarlijks of twee-jaarlijks. Begin met het reinigen van de woning, bijvoorbeeld met Finncleaner of St. Marc, en controleer dan meteen op houtrot, schimmel of kale plekken. Als er ergens houtrot is ontstaan, repareer dit dan zo snel mogelijk of laat dit repareren. Werk kale plekken bij met een van onze buitenproducten. Geen zin of tijd om dit zelf te doen? Bij Finnpaints bieden wij ook een onderhoudscontract aan voor je woning. Neem vrijblijvend contact op om te informeren wat de mogelijkheden zijn.

De buitenproducten van Tikkurila zijn speciaal ontworpen om het hout te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Offerte aanvragen

Heb je weinig tijd of geen zin om het onderhoud van de woning zelf te doen? Finnpaints biedt een maatwerk service als het aankomt op het onderhouden en schilderen van een houten woning. Via onze offerte pagina kun je eenvoudig een prijsindicatie aanvragen van de kosten van deze werkzaamheden. Vul je gegevens in, upload enkele foto’s en wij gaan ermee aan de slag. Zo simpel werkt het. Binnen twee werkdagen heb je antwoord van ons.

Een greep uit ons assortiment buitenverf:

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 39,00 290,00

Hoogwaardige dekkende houtbeits, mat voor hout buitenshuis

 39,00 290,00

Oplosmiddelhoudende, semi-transparante houtbeits voor buitengebruik.

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

 40,00 300,00

Duurzame semi-transparante beits voor houten gevels, in diverse kleuren.

 42,00 116,00

Extreem duurzame semi-transparante beits voor houten gevels, in 10 Super Colors.

 34,00 90,00

Semi-transparante watergedragen houtbeits met glinsterende bestanddelen.

Advies nodig over een van onze producten of kleuren?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht