Tikkurila introduceert de kleur van het jaar 2021: Cumulus omarmt een collectief gevoel van hoop
De kleur van het jaar, Y354 Cumulus, is een rustige lichtblauwe kleur die een mooiere toekomst vertegenwoordigt. De kleurencollectie geeft hoop en nodigt mensen uit om bij te dragen aan een betere toekomst. “Keep going, blue skies ahead”

Finnpaints.nl | nieuws | Tikkurila Color of the Year 2021: TVT Y354 Cumulus | Tikkurila

ColorNow Collectie 2021

Onze kleurkeuze weerspiegelt niet alleen onze persoonlijkheid, maar geeft ook onze kijk op het leven weer. Blauw omarmt een collectief gevoel van hoop. En nu meer dan ooit is hoop wat we nodig hebben om te beginnen met de wederopbouw voor de toekomst. Blauw is een kalmerende en zelfverzekerde kleur voor wie wacht op de zon die na regen komt.

Muur geschilderd met Feelings Interior Paint in de kleur TVT Y354 Cumulus; tafel, stoelen en kast geschilderd met Helmi in de kleuren TVT L429 Indigo, TVT X381 Aloe, TVT N378 Ficus en TVT K480 Tamarix.

Onderliggend thema achter de Color Now 2021 is het scheppen van hoop.

“In een tijd waarin veel dingen onzeker of onvoorspelbaar lijken, willen we hoop geven voor een betere toekomst en een betere toekomst”, zegt Irina Hanhisalo, Color Category Manager bij Tikkurila.

Blauw wordt over het algemeen gezien als een kalmerende kleur. Als een zuchtje frisse zomerlucht is Y354 Cumulus een gemakkelijke en geliefde kleur voor bijna elk interieur. “Blauw omarmt een collectief gevoel van hoop. En meer dan ooit hebben we hoop nodig om te beginnen met de wederopbouw voor de toekomst. Blauw is een kalmerende en zelfverzekerde kleur voor wie wacht op zonneschijn na regen”, beschrijft Hanhisalo.

Finnpaints.nl | nieuws | Tikkurila Color of the Year 2021: TVT Y354 Cumulus | Tikkurila
Finnpaints.nl | Nieuws | TVT Y354 Cumulus, de kleur van 2021 | Tikkurila

Deze keer werd de kleur van het jaar gekozen als resultaat van interne discussies en expertise. Als toonaangevend Scandinavisch bedrijf wordt Tikkurila gebruikt om de huidige en toekomstige trends te onderzoeken en te analyseren. Het bedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in het samenstellen van kleuren.

“We hebben een breed scala aan kleuren en onbeperkte combinatiemogelijkheden. Onze visie is om een leider te zijn in kleuren: we willen mensen aanmoedigen om kleuren te gebruiken, ze kleurinspiratie bieden en onze klanten helpen om het perfecte resultaat te bereiken met ons brede kleurengamma.”

Color Now 2021 collectie

Tikkurila heeft rond de kleur van het jaar een kleurencollectie gekozen die inspiratie en ontwerpmogelijkheden biedt en het gemakkelijk maakt om hoofdkleuren en accentkleuren met elkaar te combineren. Op één uitzondering na weerspiegelen de tinten, uit de collectie van 2021, de schoonheid en energie van de natuur en putten ze inspiratie uit de lucht en de zee, prachtige zonsondergangen en de kleurrijke diversiteit van het plantenrijk. De collectie bevat ook aardetinten, sporen van steen en rotsen, evenals tinten van schors en zand.

Finnpaints.nl | nieuws | Tikkurila Color of the Year 2021: TVT Y354 Cumulus | Tikkurila

“Door ons samengestelde palet voor 2021 te presenteren, willen we de verbeelding van mensen prikkelen bij het schilderen en inrichten van hun huizen. Een kleur alleen is niet genoeg, de interesse komt voort uit hoe het op een nieuwe manier wordt gecombineerd. We willen mensen helpen creatief te worden en succesvol te zijn door hen een reeks geharmoniseerde tinten te bieden die al vanaf het begin goed bij elkaar passen ”, zegt Hanhisalo.

ColorNow kleurenpalet 2021

Color Now is Tikkurila’s eigen platform voor het leveren van de nieuwste interessante en tot nadenken stemmende kleuren en onderwerpen aan haar klanten. Met dit initiatief wil Tikkurila mensen inspireren om nieuwe kleurrijke mogelijkheden te verkennen. Tikkurila heeft Color Now en de Color of the Year sinds 2016 gelanceerd.

Finnpaints.nl | nieuws | Tikkurila Color of the Year 2021: TVT Y354 Cumulus | Tikkurila
 29,00 199,00

Goed afwasbare dekkende verf voor muren en plafonds, full-mat.

 29,00 199,00

Oplosmiddelvrije, wasbestendige, milieuvriendelijke, matte dekkende verf.

 29,00

Watergedragen dekkende meubelverf voor binnen, glans.

 29,00

Watergedragen dekkende meubelverf voor binnen, semi-mat.

Advies nodig over een kleurstelling voor je interieur?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht