Plannen om je huis in een semi-transparante kleur te schilderen? Dit artikel geeft je inspiratie voor het kiezen van de buitenkleur. Wat is er nu trending?

De buitenkleur bepaalt de sfeer voor een huis, het is dus belangrijk om een ​​kleur te vinden die je lang mooi zult vinden. Het loont de moeite om even de tijd te nemen om de kleur te testen en te kiezen, zodat je zeker bent van je keuze.

Kleurtrends voor het exterieur veranderen niet jaarlijks maar eerder gedurende een periode van een jaar of tien. Welke transparante tinten zijn er nu populair bij ons in Nederland?

Grijs doet het nog steeds goed

Als het om buitenkleuren gaat is grijs de grootste trend die al jaren de boventoon voert. Vaak wil men zo veel mogelijk de uitstraling van vergrijsd hout nabootsen. Om ongelijkmatig vergrijzen te voorkomen wordt het hout vaak voorzien van een beits in een grijstint. Verschillende grijstinten zijn gemakkelijk te combineren met elke stijl, van een traditioneel houten huis of blokhut tot een modern en strak huis. Grijs heeft een verscheidenheid aan tinten, dus de meesten zullen een tint vinden die bij hun smaak past: 

TVT 5081
Kaste
TVT 5083
Kivi
TVT 5087
Poro
TVT 5088
Turve
TVT 5143
TVT 5152
TVT 5153
TVT 5154

TVT 5143

Zo natuurlijk mogelijk

Er wordt vaak voor een houten huis gekozen omdat we de warme natuurlijke, uitstraling van het hout zo mooi vinden. We willen de kleur van het hout graag zo houden en neigen dan naar een kleurloze beits. Deze biedt echter geen bescherming tegen UV en daardoor gaat het hout dus toch verkleuren. Het is dan verstandiger om een gekleurde semi-transparante beits te kiezen die de kleur van het hout nabootst. Op deze manier behoudt het hout langer zijn kleur.

TVT 5063

TVT 5050
Mesi
TVT 5051
Pihka
TVT 5052
Pouta
TVT 5053
Vahvero
TVT 5054
Kantarelli
TVT 5055
Mänty
TVT 5063
Sora
TVT 5064
Heinä
TVT 5069
Siimes
TVT 5071
Tatti
TVT 5072
Honka
TVT 5074
Karhu

Tijdloos zwart

Zwart doet het al jaren goed, vooral voor schuttingen en schuren. Vaak worden deze in een dekkende verf geschilderd maar ook in semi-transparant krijg je een mooi resultaat.

Bij semi-transparente kleuren is de onderliggende houtkleur van invloed op het uiteindelijke resultaat vanwege het doorschijnende karakter van de beits. Heb je nog enige twijfel over een kleur dan kun je ook altijd nog een tester bestellen om een proefstukje op te zetten.

Wil je ook de ander kleuren uit onze kleurencollectie bekijken? Vraag dan onze kleurenkaart op!

Advies nodig over een van onze producten of kleuren?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht