Kunnen uw houten terras of tuinmeubelen wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken of wilt u gewoon het nieuwe seizoen in met houtwerk dat er weer zo goed als nieuw uitziet? Ga dan aan de slag met onze tips voor het reinigen van houten terrassen en tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen onderhouden

Zijn uw meubelen nog relatief nieuw? Maak ze dan schoon met een zachte borstel om beschadigingen van de natuurlijke waslaag te voorkomen. Meer verweerde tuinmeubelen kunt u met een hardere borstel reinigen.

Behandel de houten tuinmeubelen met een sopje van water en Finncleaner of Super Clean. Laat even inwerken en spoel daarna grondig af met water. Laat goed drogen.

Behandel de meubelen vervolgens met Furniture & Decking Oil of Valtti Wood Oil. Breng met een kwast een laag aan op het houtwerk volgens de gebruiksaanwijzing.

Het onderhouden van uw houten terras

Natuurlijk verdient ook uw houten terras de nodige aandacht nu het voorjaar weer begint. Daarom biedt Finnpaints u speciaal voor onderhoud van uw houten terras verschillende onderhoudsproducten.

Voor het reinigen van het terras bieden wij Finncleaner, speciaal bedoeld voor houtwerk. En als het hout eenmaal schoon is kunt u deze best behandelen met een houtbeits zoals de Valtti Wood Oil. Deze zorgt niet alleen dat het houtwerk er gezond en mooi uitziet, maar ook dat deze beschermd wordt tegen onder andere vocht, vuil en verkleuring van het houtwerk. Zo geniet ook u weer van een mooi en goed onderhouden houten terras.

Tip: gebruik voor het schoonmaken van het terras een borstel. Een hogedrukreiniger kan ook, maar dan onder een hoek, richt niet direct op het terras om beschadigingen te voorkomen.

Bestel uw reinigingsmiddel voor terras en tuinmeubelen online

Bij Finnpaints kunt u terecht voor speciale reinigingsmiddelen Bij Finnpaints kunt u terecht voor speciale reinigingsmiddelen voor houten terrassen en tuinmeubelen. Door de speciale samenstelling van onze Finncleaner wordt het hout optimaal behandeld en wordt vuil grondig verwijderd.

Bestel uw reinigingsmiddel voor uw houten terras of tuinmeubelen dus direct online en neem vrijblijvend contact op voor vragen of advies.