Tikkurila’s kleur van het jaar 2020: Wanneer het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van.
Tikkurila’s kleur van het jaar is H300 lemonade, die positiviteit en optimisme representeert. De kleurcollectie van het jaar 2020 nodigt je uit om naar de zonnige kant van het leven te kijken.

Lemonade

Tikkurila’s H300 Lemonade is een voortzetting van de gele trend die te zien is in de mode en inrichting. De kleur is tegelijkertijd helder en zacht, energiek en verfijnd – een heerlijke tint om het alledaagse grijs en beige te vervangen. H300 Lemonade is verademing en herinnert ons aan de kracht van positiviteit. Er is altijd wel ergens een lichtpuntje, er is altijd de mogelijkheid om te veranderen – zowel thuis als wereldwijd. De H300 Lemonade geeft dezelfde positieve boodschap als de kleur van vorig jaar K319 Flamingo.

Finnpaints.nl | TVT L300 Lemonade | Color of the Year 2020 | Dekkend | Tikkurila

Het gewone transformeren in het magische.

Modeontwerpster Laura Juslin en architect Lilli Maunula ontwierpen samen met Tikkurila kleurexpert Irina Hanhisalo de Kleur van het jaar en de Color Now 2020 collectie. Het concept was gebaseerd op het transformeren van het gewone in het magische.

Finnpaints.nl | Color Now | 2020 | Nieuws | Tikkurila

“Het concept is om alledaagse dingen interessant en nieuw te maken met behulp van kleur. Met een kleine hoeveelheid verf kan je een licht saaie, alledaagse ruimte transformeren tot iets magisch. Hoewel de kleurencollectie ook over trends gaat, is het doel ervan niet al te subtiel te zijn”, zegt Irina Hanhisalo.

Het resultaat, een collectie van acht kleuren, voelt tegelijkertijd nieuw en vertrouwd aan. De kleurencollectie combineert diepe en donkere kleuren met koele en frisse kleuren om een speels geheel te vormen. De kleurencollectie inspireert tot verrassende en heerlijke kleurencombinaties.

Color Now 2020 collectie

Ontwerpduo Juslin-Maunula benadert kleuren met nieuwsgierigheid en lef. Het doel van het duo is om nieuwe perspectieven te ontdekken in de wereld van mode en design. Het vinden van de juiste kleurencombinaties is als het vinden van de juiste frequentie. In plaats van te vertrouwen op conventionele oplossingen, dagen ontwerpers zichzelf uit met nieuwe kleurencombinaties.

Finnpaints.nl | Color Now | 2020 | Nieuws | Tikkurila

De inspiratie voor de Color Now 2020 kleurencollectie kwam uit de wereld van design en mode, zowel in de afgelopen decennia als nu. “Geen enkele kleur kon worden weggelaten uit de Color Now 2020 collectie, omdat alle gekozen kleuren goed samenwerken”, leggen Juslin en Maunula uit. “Onze ontwerpfilosofie combineerde goed met de kleurfilosofie van Tikkurila. Een vleugje kleur en een vleugje creativiteit is alles wat nodig is om een gewone ruimte of object tot iets moois te laten uitgroeien. Hetzelfde geldt voor de verf”, zeggen de ontwerpers.

Het gezegde, “wanneer het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van”, vat de inspiratie voor de keuze van de kleur van het jaar, H300 Lemonade, goed samen.

Advies nodig over een kleurstelling voor je interieur?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht

NAAR DE VERFSHOP