Bij schilderwerk geldt; goed schoonmaken is het halve werk. Reinigen met het juiste product is even belangrijk als het kiezen van de juiste houtverf. De ondergrond dient vet, vuil en stofvrij te zijn, zodat de aan te brengen houtverf of houtbeits perfect hecht en gemakkelijk aan te brengen is.

Eventuele primers en andere voorbehandelingsproducten versterken dit en zijn cruciaal voor een langdurig en optimaal resultaat. Investeer in de juiste producten die het hout in goede conditie houden, zodat u optimaal kunt genieten van uw schilderwerk.

Voorbehandelings- en reinigingsproducten voor uw hout

Finnpaints biedt in zijn verfshop een uitgebreide keuze aan voorbehandelings- en reinigingsproducten voor uw hout. Deze producten bestaan uit:

 • Primers
 • Schoonmaakmiddelen voor schilderwerk
 • Schimmelwerende middelen voor onbehandeld hout
 • Hechtprimers in verschillende kleuren
 • Roestwerende primers
 • Kleurloze impregneringsmiddelen voor nieuw en verweerd hout
 • Isolatie om het doorbloeden van knoesten tegen te gaan

Bescherm uw hout met de juiste primer

In de buitenlucht vormen zonlicht en vocht vaak de grootste bedreiging voor hout. Om schimmels, verkleuring en houtrot zoveel mogelijk te voorkomen dient het hout zo vroeg mogelijk behandeld te worden met een primer. Valtti Primer trekt diep in het hout en vertraagd vochtabsorptie. Valtti Primer is bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Voorbehandelen en reinigen van houtwerk binnen en buiten

Bij het voorbehandelen of reinigen van houtwerk voor specifieke doeleinden voor binnen en buiten gebruik binnen en buiten gebruiken wij o.a. Otex. Dit is een sneldrogende hechtprimer en grondverf voor diverse ondergronden zoals hout, pvc, glas, tegels, glas en aluminium. Rostex is een roestwerende primer speciaal voor metalen ondergronden zoals een regenpijp, container, trap, radiator enz. Deze primer is echter ook geschikt voor behandeling van spijkerkoppen onder dekkende verven én voor hout wat in aanraking komen met beton en metselwerk.

Als u aan de slag gaat met het voorbehandelen van hout binnenshuis zoals panelen, deuren, wanden en meubelen adviseren wij Feelings Furniture Primer aan als voorbehandelingsproduct. Dit acrylaat product is zoals al onze binnen producten water gedragen en heeft zeer weinig geur. Dus beter voor uw gezondheid. Daarnaast is de droogtijd kort, zodat u de ruimten weer snel in gebruik kunt nemen.

Om doorbloeden van knoesten en harsplekken te isoleren gebruikt u Öljypohja. Dit vertraagt het doorbloeden van noesten en harsplekken en wordt aangebracht na de primer en voor de toplaag.

Beter schilderwerk door het juiste reinigingsmiddel voor uw hout

Goed schilderwerk begint met effectieve reiniging. In onze webshop vindt u diverse speciale reinigingsproducten voor uw houtwerk:

 • Finncleaner: dit schoonmaakmiddel gebruikt u voordat u gaat schilderen, maar ook voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt;
 • Mould Removal: voor het verwijderen van schimmels. Dit product verwijdert de schimmel en reinigt het hout zeer grondig voordat u gaat schilderen;
 • Maalipesu: speciaal bedoeld voor sterk vervuilde oppervlakken en geschilderde oppervlakken. Het maakt de oude verflaag mat waardoor de nieuwe verf beter hecht. Met Maalipesu hoeft u minder te schuren. Wel zo prettig!
 • Super Clean: dit reinigingsmiddel voor hout is speciaal bedoeld voor schoonmaak van uw terras, vlonders, tuinmeubilair, hekwerk, schutting enz.

In de verfshop van Finnpaints zijn deze en andere voorbehandelingsproducten eenvoudig te bestellen. Voor advies over voorbehandelingsproducten en verf kunt u altijd contact opnemen, Finnpaints informeert u graag.