Als je de eigenaar bent van een houten chalet dan ben je hier ongetwijfeld trots op. Het prachtige houtwerk en de warme, knusse uitstraling maken het tenslotte een heerlijke plek om te vertoeven. Maar zoals met al het houtwerk heeft ook een houten chalet onderhoud nodig. Enkele tips op een rij.

Onderhoud voor een houten chalet

Houten chalets zijn er in allerlei soorten en maten, maar hebben één ding gemeen: hout dat onderhouden moet worden om mooi en bruikbaar te blijven. Wat ook voor veel chalets geldt, is dat ze vaak slechts voor een deel van het jaar in gebruik zijn en onderhoud er weleens bij in kan schieten. Let daarom extra op de volgende zaken:

  • Maak het houtwerk regelmatig goed schoon en verwijder vuiligheid zoals vogelpoep, natte bladeren, mos en modder. Zo heeft deze minder kans om in het hout te trekken of schimmel te laten groeien.
  • Controleer het houtwerk op beschadigingen of (beginnende) schimmelplekken en onderneem direct actie waar nodig.
  • Gebruik de beste houtbeschermingsproducten voor langdurig behoud van het hout.

Voorbehandelingsproducten

Een goede reiniging en voorbehandeling zorgt voor betere hechting en dus langer plezier van je schilderwerk. Onderstaande voorbehandelingsproducten helpen om na gedane zaken optimaal te genieten:

Multistop: isolerende dekkende houtprimer op waterbasis voor binnen.
Valtti Primer: kleurloze primer voor buiten met optimale bescherming tegen UV-straling, schimmel en houtrot.
Öljypohja: dekkende primer voor buiten, voorkomt het doorbloeden van noesten

Houtbeschermingsproducten

Finnpaints biedt in zijn assortiment diverse houtbeschermingsproducten van het Finse merk Tikkurila. Houtverfproducten van topkwaliteit die het houtwerk voorzien van een stevige beschermlaag en verkrijgbaar zijn in diverse soorten types en kleuren. Bekijk bijvoorbeeld eens de Vallti Plus Color en Valtti Color voor het houtwerk aan de buitenzijde van de chalet of de Parketti Assa Beits voor de houten vloer in huis. Gebruiksvriendelijke kwaliteitsproducten met een prachtig eindresultaat.

Wil je graag een vrijblijvend verfadvies of je houten chalet professioneel laten onderhouden? Neem dan vrijblijvend contact op.


naar het nieuwsoverzicht