Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord: houtwerk beitsen. Maar waarom is hout beitsen zo belangrijk?

Wat is hout beitsen?

Bij het beitsen van hout breng je een transparante of dekkende laag aan op het houtwerk om deze te beschermen tegen weersinvloeden, vuil en beschadigingen. De beits vormt zich dus als een beschermende laag op het houtwerk en zorgt dat het hout langer meegaat.

Finnpaints.nl | Nieuws | Beits | Tikkurila

Waarom houtwerk beitsen?

Zoals uit bovenstaande waarschijnlijk al duidelijk wordt, zorgt de beits voor extra bescherming van het houtwerk. Zeker in Nederland is dit raadzaam aangezien het Nederlandse klimaat nogal wispelturig kan zijn en veel regen met zich mee kan brengen. En vocht kan weer resulteren in houtschimmel en houtrot.

Bij het beitsen van hout wordt het houtwerk als het ware ingepakt door een beschermende coating. De houtbeits trekt deels in het hout en zorgt ervoor dat deze aanzienlijk beter beschermd wordt tegen zaken zoals vocht, schimmels, vuil en beschadigingen. Hierdoor blijft het hout veel langer mooi en wordt de levensduur verlengd, wat resulteert in minder onderhoud én minder kosten.

Houtbeits is onder andere te gebruiken voor het onderhoud van houten schuttingen, terrassen, kozijnen en houten vloeren.

De perfecte beits voor het hout

Bij Finnpaints kun je terecht voor diverse soorten houtbeitsen die je eenvoudig in de verfshop kunt bestellen. De houtbeits is van het Finse kwaliteitsmerk Tikkurila en zeer gebruiksvriendelijk en uiterst duurzaam. Een greep uit ons assortiment:

  • Valtti Color Plus – houtbescherming op waterbasis met natuurlijke oliën. Goede bescherming tegen vocht en schimmelvorming voor houtwerk dat buiten staat.
  • Vinha – semi-matte alkyd acrylaat beits voor buitengebruik. Zeer duurzaam en hecht uitstekend op het houtoppervlak.
  • Parketti Assa beits – kleurbare acrylaat beits op waterbasis. Uitstekend bruikbaar voor houten vloeren en verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bewaren

Wil je graag een vrijblijvend verfadvies of een afspraak maken met een van onze houtspecialisten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht