Elastische houtverf? Het klinkt misschien een beetje raar, maar is eigenlijk heel logisch. Door temperatuurwisselingen kan (zacht)hout uitzetten of juist inkrimpen, dus wel zo handig dat de houtverf hierin meegaat.

Elastische houtverf voor een duurzaam resultaat.

Een goede houtverf beweegt mee met de ondergrond. Belangrijk, want door de natuurlijke eigenschappen van (zacht)hout wil deze nogal eens ‘beweeglijk’ zijn. Denk maar eens de krakende geluiden die het houtwerk kan maken als je in huis bent. Door deze variatie in ondergrond, varieert dus ook het oppervlak waarop de houtverf kan hechten. Een houtverf met een hoge hardheid factor kan hier moeilijk mee om gaan en zal daarom relatief snel gaan barsten. Erg vervelend, want hierdoor kan ook vocht door de verf heendringen en het hout aantasten wat weer kan leiden tot houtrot.

wageningen-schilderen-met-vinha

Bestel elastische houtverf online

Bij Finnpaints bieden wij enkel houtbeschermingsproducten van topkwaliteit. Deze Tikkurila houtverf staat bekend om zijn goede elasticiteit en mooi eindresultaat. Een greep uit ons assortiment:

  • Vinha: elastische houtverf op waterbasis. Houdt vocht tegen en beschermt het houtwerk tegen schimmels. Zeer flexibel en zal daardoor niet scheuren of barsten.
  • Valtti Akvacolor: watergedragen beits voor een transparant resultaat. De houtnerf blijft zichtbaar. Beschermt het hout tegen effecten van UV straling, indringing van vocht, vuil en schimmel.
  • Feelings Furniture Paint: watergedragen dekkende houtverf voor gebruik binnenshuis. Kleurvast en zeer goede dekking.

Deze houtverf kunt u eenvoudig online bestellen in onze verfshop en heeft u binnen een paar werkdagen in huis.

Advies nodig over de juiste houtbeschermingsproducten of een verfadvies? Neem dan vrijblijvend contact op, wij kijken graag met u mee!


naar het nieuwsoverzicht