Wat is biobased houtolie?

Tikkurila heeft de samenstelling van de oliën op waterbasis vernieuwd. In de nieuwe houtoliën op waterbasis is tot 75% van de organische koolstof vervangen door duurzame grondstoffen op biologische of plantaardige basis (volgens de norm ASTM D6866-18). Dit betekent dat 18% van de totale samenstelling van het product biobased is. Biobased grondstoffen worden gewonnen uit plantenresten en zijn duurzaam en dus milieuvriendelijker. De producten worden nog beter door het houtoppervlak opgenomen, waardoor het hout doeltreffend wordt beschermd en het milieu minder wordt belast. De producten zijn dus even duurzaam, maar de keuze is “groener”.

Finnpaints.nl | nieuws | Wat is biobased | Tikkurila
Finnpaints.nl | nieuws | Wat is biobased | Tikkurila

Biobased houtolie voor terras en tuinmeubelen

Valtti Plus Wood Oil

De nieuwe houtolie op waterbasis Valtti Plus Wood Oil beschermt hout doeltreffend tegen UV-stralen en vocht en maakt het houtoppervlak waterafstotend. De olie dringt bijzonder diep in het hout en voorkomt splijten. Het product is gemakkelijk om mee te werken omdat het goed egaliseert en snel droogt.

Kies je favoriete kleur uit de prachtige natuurlijke tinten op de kleurenkaart van Tikkurila, waaronder bruintinten, grijstinten en groentinten.

 34,00 92,00

Houtolie voor terras, tuinmeubelen, hekwerk e.d., watergedragen

 30,00

Voorgekleurde houtolie voor terras, tuinmeubelen, hekwerk e.d., bruin

Valtti Plus Terras Olie Bruin

Valtti Plus Terrasolie, de nieuwe kant-en-klare terras- en meubelolie op waterbasis, is uitzonderlijk weerbestendig en bestand tegen UV-stralen en vocht. Het oppervlak blijft tot 4 jaar mooi! Door het hout te oliën wordt het beschermd tegen UV-stralen, vocht en vlekken en wordt dus de levensduur van het hout verlengd. Houtolie dringt bijzonder diep door in het oppervlak van het hout, bladdert niet af en vermindert scheurvorming. Het product is gemakkelijk om mee te werken omdat het goed egaliseert en snel droogt.

Finnpaints.nl | nieuws | Wat is biobased | Tikkurila

Valtti Plus Color

De sterke UV- en vochtbescherming maken het houten oppervlak weerbestendig, tegelijkertijd laat het waterdamp door. De houtbeits trekt gemakkelijk in het hout en accentueert de houtstructuur. Dat maakt Valtti Plus Color bijzonder geschikt voor houten woningen. Volgens speciale versnelde tests onder barre weersomstandigheden vertoont Valtti Plus Color een hoge duurzaamheid zonder af te bladderen.

Nieuwe houtbeits moet gekleurd worden gebruikt om de duurzaamheid aan de buitenkant te garanderen. Tikkurila biedt verschillende voor semi-transparante kleuren aan.

BESTSELLER
 40,00 295,00

Watergedragen semi-transparante houtbeits voor buitengebruik. Biobased.

Advies nodig over een van onze producten of kleuren?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht