Welke verf heb ik nodig bij het schilderen van hout?

Welke verf heb je nodig voor het schilderen van hout?

Iedereen kan hout schilderen. Maar niet iedereen heeft na het aanbrengen van een laag verf hetzelfde resultaat. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Maar voordat je enthousiast aan de slag gaat met een kwast of roller is het belangrijk dat je vooraf over een aantal zaken goed nadenkt. Is het houtwerk binnenshuis toe aan een nieuwe laag verf? Kies dan voor één van onze binnenverf producten. Bij het schilderen van houtwerk buitenshuis kun je het beste gebruik maken van een onze buitenverf producten.

Hout schilderen binnen

Bij het schilderen van hout binnen is het belangrijk om een keuze te maken voor het juiste verfproduct. Binnen aan de slag met een kwast of roller? Kies dan altijd voor een verf op waterbasis. Een verf op waterbasis is bij morsen makkelijk te reinigen en bevat ook geen schadelijke stoffen. Een meubelstuk wordt over het algemeen intensiever gebruikt dan een kozijn. Kies daarom bij het verven van een meubelstuk voor een sterke meubellak om ervoor te zorgen dat het mooi blijft. 

Buiten schilderen

In het verleden maakten schilders vaak de keuze voor een oplosmiddel houdende buitenverf. Maar tegenwoordig biedt buitenverf ook op waterbasis een goede bescherming van het hout tegen invloeden van de zon, wind en regen. Wordt het houtwerk vaak blootgesteld aan UV-straling? Kies dan voor een lichte kleur en hoogglans verf. Een lichte kleur wordt minder snel warm en gaat hierdoor langer mee. Hoogglans verf is sterker dan een matte kleur en biedt het houtwerk een betere bescherming dan een matte kleur. Bekijk op deze pagina ons assortiment voor buitenverf producten.

Praktische tips

Is het houtwerk ernstig beschadigd of onbehandeld? Schuur het hout dan goed op en behandel deze met een goede laag grondverf. Bij ernstig beschadigd hout is het natuurlijk belangrijk om deze eerst te herstellen. Hierbij is het aan te raden om te kiezen voor oplosmiddelhoudende grondverf. Dit type grondverf isoleert namelijk de kleurstoffen van het hout. Na het aanbrengen van deze laag grondverf kun je bij een volgende laag verder gaan met een grond(verf) op waterbasis. Laat elke laag verf goed drogen. Kijk voor de droogtijd altijd even op het etiket van het product. Schuur na het aanhouden van de droogtijd de houten delen licht op en maak gebruik van een ontvettingsmiddel. Dit zorgt namelijk voor een goede hechting van de volgende laag.

Na het lezen van dit artikel wensen wij je veel succes en plezier met schilderen.

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?