Ontdek de eigenschappen

  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 5 m2/l
  • Overschilderbaar na 24 uur
  • Kwast en spray

Gebruiksklaar, watergedragen transparant voorbehandelingsproduct. Voor het impregneren en conserveren van houten buitenoppervlakken welke als eerste impregnatielaag op onbehandeld hout wordt aangebracht voordat de uiteindelijke oppervlaktebehandeling volgt. Dringt diep in het hout, vormt geen filmlaag en geeft effectieve bescherming tegen houtverkleurende schimmels zoals blauwschimmel en houtrotschimmels, in gebruiksklassen 2 en 3 (EN 335).

Geschikt voor ramen, deuren, gevelbekleding, plaat- en houtconstructies, hekken, dakranden en soortgelijke onbehandelde houten buitenoppervlakken. Niet geschikt voor gebruik op houten constructies die in direct contact staan met de grond, of die permanent in contact staan met zoet of zout water.

Houten oppervlakken die worden voorbehandeld met Woodex Aqua Base Plus moeten zo snel mogelijk, maar ten vroegste 24 uur na de behandeling, worden afgelakt.

Het te behandelen oppervlak moet droog en schoon zijn. Het vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 18% van het gedroogde gewicht van het hout. Tijdens het aanbrengen en drogen moet de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de primer hoger zijn dan +5 °C en moet de relatieve luchtvochtigheid lager zijn dan 80%. Vermijd aanbrengen in direct zonlicht.

Schilderen:
Woodex Aqua Base Plus wordt onverdund gebruikt. Goed roeren voor gebruik en aanbrengen op een schone en droge ondergrond met een kwast, roller of spuit. Gebruik het product, en droog pas behandeld hout, in een goed geventileerde ruimte. Hout dat aan weersinvloeden wordt blootgesteld, moet worden afgelakt met een geschikt product. Bij het aflakken dient de gebruiksaanwijzing van het gebruikte product te worden gevolgd. De afwerklaag moet worden aangebracht voordat het hout wordt blootgesteld aan regen. De afwerklaag mag geen schimmelwerend middel met triazool bevatten. Door Teknos Oy vervaardigde verven voor buiten voor professioneel gebruik en gebruik door consumenten bevatten geen triazool. Alle door Teknos vervaardigde grondverf en dekverf voor buiten kan worden gebruikt voor het aflakken van houtconserveringsmiddelen die triazool bevatten.

Het product Woodex Aqua Base moet zo snel mogelijk, maar ten vroegste 24 uur na de behandeling, worden afgelakt.

Geschikte nozzel voor airless spuiten 0,011 – 0,015″.

Woodex Aqua Base Plus

Vanaf  42,00

Watergedragen transparante hout conservering/impregnering.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van wel 200.000+ anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter