Zweeds rabat schilderen doe je zo!

Het beste moment om buiten te schilderen is het voorjaar en de zomer. Maar buiten schilderen kan ook in het najaar en zelfs in de wintermaanden. Bij het schilderen is het belangrijk dat het droog is en de temperatuur minimaal 5 graden celsius is. Reden hiervoor is dat de verf bij een te lage temperatuur minder goed hecht.

Ook in de zomermaanden is het aan te raden om de thermometer te controleren voordat je gaat schilderen. Bij temperaturen boven de 25 graden droogt de verf namelijk te snel. En hierdoor neemt de kans op scheuren en blaasjes in de verf toe. Kortom, schilderen kan op bijna elk moment van het jaar. Binnenkort zweeds rabat schilderen? Controleer dan eerst het weerbericht en maak gebruik van onze tips voor het beste resultaat!

Voorbereiding

Voordat je het zweeds rabat gaat schilderen is het belangrijk om de houten delen te controleren op houtrot. Is er sprake van houtrot? Herstel deze dan eerst voordat je gaat schilderen. Dit om een lange levensduur van de verf te kunnen garanderen. Na het uitvoeren van de nodige reparaties is ons advies om de houten delen goed schoon te maken, te schuren en te behandelen met met een primer of ontvetter. Deze voorbereiding zorgt uiteindelijk voor een goede hechting van de verf en dus een langere levensduur. Wanneer je gaat schilderen over een bestaande laag verf van een goede kwaliteit is licht opschuren voldoende. Schuur grover wanneer de bestaande laag verf niet meer van goede kwaliteit is. Gebruik bij het schuren altijd de juiste korrel. Klaar met schuren en ontvetten? Plak dan voordat je gaat schilderen de omliggende delen af met schilderstape.

Zweeds rabat schilderen

Wanneer je zweeds rabat gaat schilderen kan je het beste een beits of verf voor buiten gebruiken. Een beits voor buiten is vochtregulerend en vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan een standaard lakverf. Werk bij het schilderen van rabat delen altijd van links naar rechts en plank voor plank. Voor het beste resultaat breng je de verf gelijkmatig aan met een kwast om vervolgens de verf na te rollen met een verfroller om deze goed te verdelen. Bij over bestaande verf schilderen is over het algemeen één laag voldoende. Wanneer de rabat delen niet eerder zijn behandeld is het aan te raden een tweede laag aan te brengen voor een optimale bescherming van het rabathout. Controleer voordat je een tweede laag beist aanbrengt wel eerst even wanneer de eerste laag overschilderbaar is.

Dan hebben we ter afsluiting nog een laatste tip. Wij raden af om te gaan schilderen bij wind. De wind kan er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld korrels zand zich hechten op de natte laag verf. En dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Wanneer het waait is het dan ook beter om te wachten met schilderen tot de wind is afgenomen.

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?