Houtrenovatie

In de praktijk komt houtrot helaas nog regelmatig voor.

Houtrenovatie houten huis

Kom je houtaantasting tegen bij je houten woning, laat het dan vakkundig herstellen. Je kunt ons inschakelen voor het uitvoeren van een inspectie of schilderwerk aan houten log- en houtskeletbouw woningen.  Door onze activiteiten samen te voegen, heb je met Finnpaints één aanspreekpunt voor het totaalonderhoud van de houten woning.

Houtrotrenovatie

Houtrenovatie, ook wel houtrotsanering genoemd, wordt toegepast als er houtrot aanwezig is. Hieronder kun je lezen wat houtrot precies is en wat de eventuele oorzaken van houtrot kunnen zijn. Hoe je het kunt voorkomen en hoe een en ander vakkundig hersteld kan worden. Ook wordt uitgelegd waarom het belangrijk is de juiste verfproducten te gebruiken zodat je houten woning zo lang mogelijk in goede conditie blijft.

Want een ding is wel duidelijk met al onze ervaring in de praktijk; wanneer het aangetaste hout niet tijdig hersteld wordt, gaat het proces van houtrot door, met alle gevolgen van dien.

Houtrotsanering bij houten woningen

Finnpaints heeft specifieke kennis van het traditionele timmerwerk én ervaring met houtronsanering. Zowel met logbouw en houtskeletbouw.

Hoe gaat Finnpaints te werk?

Er wordt een afspraak gemaakt en tijdens de visuele inspectie op locatie signaleren wij waar er houtaantasting zit en wat de oorzaak is. Daarna wordt er besproken wat de mogelijkheden zijn voor het herstel. Wat kun je eventueel zelf doen en/of wat wil je door ons laten uitvoeren.

Alles gerepareerd en wat nu?

Nadat de reparaties vakkundig zijn uitgevoerd en de mogelijke oorzaken gevonden zijn is het van belang om houtrot in de toekomst te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door een onderhoudscontract bij Finnpaints af te sluiten.

Onderhoudscontract

Achterstallig onderhoud is funest voor een houten huis. Met een onderhoudscontract van Finnpaints hoef je je geen zorgen meer te maken. Wij zorgen ervoor dat het houten huis periodiek wordt gecontroleerd en wordt onderhouden. Wel zo gemakkelijk!