Ontdek de eigenschappen

  • Volledig mat
  • Waterbasis
  • Binnen en buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-10 m2/l

Sneldrogende grondverf/hechtprimer voor binnen- en buitentoepassing op houten ramen, deuren, kozijnen, vensterbanken, trappen en overige betimmeringen. Binnen ook geschikt als hechtprimer voor gegalvaniseerde ondergronden zoals luchtkanalen en voor het gronden van pleister- en stucwerk. Watergedragen alkyd grondverf, geclassificeerd in Groep M1 in emissieclassificatie voor bouwmaterialen. Het product voldoet aan de eisen van speelgoedveiligheidsnorm EN 71-3:2013 + A3:2018.

Volledig mat, standaard wit of op kleur te maken.

Voorbereiding: 
Reinig nieuwe oppervlakken, verwijder stof en vuil. Reinig eerder geverfde oppervlakken met een verfreiniger. Matteer harde of glanzende oppervlakken door te schuren en verwijder daarna het stof. Maak onregelmatigheden in het oppervlak glad met een plamuurmiddel.

Applicatie:
Roer het product goed door voor gebruik. Breng de verf een- of tweemaal aan met een lakkwast, mohairroller, schildersponsje of spray. Bij het schilderen van een glad oppervlak, bv. een vlakke deur, kunnen de sporen die de roller achterlaat worden gladgestreken met een verfpad of met een lakkwast. Geschikte nozzel voor airless spuiten 0,011 – 0,013″.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn. Tijdens het lakken en drogen moeten de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de lak hoger zijn dan +10 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Het drogen gaat sneller bij een lage luchtvochtigheid en/of boven + 21 °C. Het aanbrengen gaat gemakkelijker als de lucht in de werkruimte wordt bevochtigd en/of de temperatuur wordt verlaagd. Ventilatie na het schilderen versnelt het drogen.

Futura Aqua Primer

Vanaf  44,00

Watergedragen grondverf voor binnen en buiten.

 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter