Renovatie van houten huizen

Eén van de drie activiteiten van Finnpaints is het uitvoeren van houtrenovatie werkzaamheden. Naast de levering van verven, beitsen, oliën en wax van het Finse verfmerk Tikkurila aan particulieren, Tikkurila coatings aan industrie en professionals (www.finnpro.nl) én het uitvoeren van schilderwerk aan houten log- en houtskeletbouw woningen. In de praktijk komen we helaas met enige regelmaat houten woningen tegen welke zijn aangetast door houtrot. Door de activiteiten samen te voegen, heeft u met Finnpaints één aanspreekpunt voor het totaalonderhoud van uw houten woning in Nederland en België.

Hoe voorkomT U houtrot?

Houtrenovatie, ook wel houtrotsanering genoemd, wordt toegepast als er houtrot aanwezig is. Hieronder kunt u lezen wat houtrot precies is en wat de eventuele oorzaken van houtrot kunnen zijn. Hoe het te voorkomen is en hoe een en ander kundig hersteld kan worden. Ook wordt uitgelegd waarom het belangrijk is de juiste verfproducten te gebruiken zodat uw houten woning zo lang mogelijk in goede conditie blijft.

Want een ding is wel duidelijk met al onze ervaring in de praktijk; wanneer het aangetaste hout niet tijdig zal worden hersteld, gaat het proces van houtrot door met alle gevolgen van dien.

Komt u houtaantasting tegen bij uw houten woning, laat het vakkundig herstellen. Finnpaints kan u hierbij uitstekend bijstaan.