Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Buiten gevel
  • Gem. verbruik glad oppervlak 7-10 m2/l

Sneldrogende semi-matte voor- en aflak met een hoog laagdiktebereik voor buitentoepassing op houten gevels en overige betimmeringen. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk. Het product heeft een zeer goede dekking, goede vloei, lange open tijd en goed vullend vermogen. Nordica Eko kent een extreem hoge duurzaamheid, duurzame elasticiteit is vuil afstotend en heeft een uitstekend kleur- en glansbehoud bij een lange onderhoudsinterval. De verf is voorzien van het Nordic Swan Eco label.

Geschikt voor nieuwe en eerder met acrylaatverf geschilderde houten oppervlakken en voor industrieel voorbehandelde en/of gegronde houten oppervlakken. Ook voor onderhoud van de meeste oude olie- en alkydverf, als de oppervlakken in goede staat zijn.

Aanbevolen voor gevels, boeidelen en beschotwerk etc.

In vrijwel alle dekkende kleuren verkrijgbaar.

Voorbereiding:
Nieuw houten oppervlak: Behandel het oppervlak zo snel mogelijk. Het impregneren en voorbehandelen kan het best gedurende de bouw worden gedaan. Verwijder alle losse deeltjes, vuil, stof en schimmel van het oppervlak. Gebruik indien nodig Rensa Facade gevelreiniger. Gebruik dan een transparant houtverduurzamingsmiddel uit de Woodex serie. Laat dit éé'n dag drogen en behandel het houten oppervlak dan voor met Noridca Primer. Laat dit,afhankelijk van het weer, 1 tot 3 dagen drogen

Eerder geschilderd of oud houten oppervlak: Vervang versleten houten delen door nieuwe. Verwijder losse deeltjes, vuil en stof. Verwijder de aangetaste verflagen volledig. Als tweede stap kun je het oppervlak met een verfverwijderaar bewerken of dit stralen. Het oppervlak van oude olieverflagen kan in slechte staat zijn. Dit soort ondergronden moet zorgvuldig worden gereinigd, zodat de nieuwe verf goed hecht aan de ondergrond. Moch er twijfel zijn aan de hechting, dan kun je dit controleren door een proefstukje te schilderen. Reinig oppervlakken met Rensa Facade en spoel grondig na.

Schilderen:
Reserveer voor elk uniform oppervlak een voldoende hoeveelheid verf in hetzelfde blik. Zo kun je kleurverschillen vermijden. Roer het product goed door voor gebruik. Breng één of twee lagen aan.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn. Het vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 20% van het gedroogde gewicht van het hout. Tijdens het aanbrengen en drogen moeten de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de verf hoger zijn dan +5 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Vermijd aanbrengen in direct zonlicht.

Nordica Classic

Vanaf  52,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor houten geveloppervlakken, semi-mat.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van wel 200.000+ anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter