Ontdek de eigenschappen

  • Buiten gebruik
  • Kwast en spray
  • Vorstvrij bewaren

Volledig matte watergedragen hechtprimer voor buiten op alkydbasis. Geschikt voor: gevels, ramen, deuren, kozijnen en overige betimmeringen. Het product is bedoeld voor het gronden van nieuwe onbehandelde houten ondergronden.

In vrijwel alle dekkende kleuren verkrijgbaar.

Voorbereiding:
Ongeschilderde oppervlakken worden ontdaan van losse houtvezels, vuil en stof. Maak beschimmelde oppervlakken schoon met Rensa Facade gevelreiniger. Breng een laag blank houtconserveringsmiddel uit de Woodex-serie aan en laat dit een dag drogen.
Eerder geschilderde houten oppervlakken die zijn ontdaan van slecht hechtende verf, losse houtvezels en andere onzuiverheden worden indien nodig gereinigd met Rensa Facade gevelreiniger. Houten onderdelen die in slechte staat verkeren, worden vervangen door nieuwe.
Kale houten oppervlakken worden voorbehandeld met blank houtconserveringsmiddel uit de Woodex-serie en mogen een dag drogen.
Nordica Primer mag alleen worden aangebracht op kaal hout dat is voorbereid volgens de bovenstaande instructies, niet op oude verf.

Schilderen:
Roer de verf voor gebruik goed door. Aanbrengen met kwast of spuit. Voor het schilderen van houten oppervlakken verdun je de verf ca. 5 – 10% met water. Als de verf wordt aangebracht door spuiten, moet het oppervlak worden afgewerkt met een kwast om de hechting te garanderen.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn. Het vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 20% van het gedroogde gewicht van het hout. Tijdens het aanbrengen en drogen moeten de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de verf hoger zijn dan +5 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Nordica Primer

Vanaf  42,00

Watergedragen, met alkyd versterkte acrylaatprimer voor houten ondergronden buitenshuis. 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van wel 200.000+ anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter