Hoe onderhoud je een houten woning?

Ben je de trotse eigenaar van een houten woning? Dan weet je natuurlijk als geen ander dat goed schilderwerk en onderhoud erg belangrijk is voor het behoud van je houten huis. Het schilderwerk van een houten woning begint bij de keuze van de juiste verf. Finnpaints gebruikt hiervoor de producten van het hoogwaardige Finse verfsysteem Tikkurila en van Teknos. Dankzij deze kwaliteitsproducten kan je houten woning er, na een schilderbeurt, weer vele jaren tegen.

 

Het juiste onderhoud

Achterstallig onderhoud kan ervoor zorgen dat een houten huis minder lang meegaat of dat er hoge (vaak onvoorziene) kosten gemaakt moeten worden om problemen te verhelpen. Het schilderen van een houten huis moet periodiek gebeuren. De gevel op het zuiden en zuidwesten heeft door de diverse weersinvloeden het meest te lijden, evenals de liggende delen.

Door het gebruik van kwalitatief goede producten, bij voorkeur uit de productlijn van Tikkurila of Teknos, kun je er van op aan dat het hout het best beschermd wordt. Wij adviseren een schilderbeurt voor de gevels aan de weerkant en de liggende delen om de 4 tot 6 jaar. De overige zijden elke 6 tot 9 jaar.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?