Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-12 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 4-8 m2/l

Duurzame, watergedragen matte houtbescherming voor gebruik buitenshuis. De sterke UV- en vochtbescherming maken het houten oppervlak weerbestendig. Tegelijkertijd is het behandelde oppervlak ook waterdampdoorlatend. Volgens speciale versnelde tests onder barre weersomstandigheden vertoont Valtti Plus Color een hoge duurzaamheid zonder schilfering. 

Voor Valtti Plus Color wordt 73% van de totale organische koolstof vervangen door biogebaseerde inhoud (gemeten in overeenstemming met ASTM D6866-18), wat betekent dat 17% van de totale productinhoud biobased is. 

Trekt goed in de ondergrond en laat de structuur van hout zichtbaar en vertraagd vochtabsorptie en schimmelvorming.

Bij uitstek geschikt voor logs, gevelbeschieting, houten delen, blokhutten en gepotdekselde delen wanneer een transparant resultaat gewenst is. Kaal hout voorbehandelen met Valtti Primer. 

Verkrijgbaar in verschillende semi-transparante kleuren.

Voorbereiding:
Verwijder vuil, stof en los materiaal en vergrijst hout van het te behandelen oppervlak met een ruwe borstel, schraper en/of schuurborstel.Reinig het oppervlak en was het indien nodig met Finncleaner volgens de instructies. Behandel het oppervlak in een zo vroeg mogelijk stadium van de constructie met Valtti Primer, bij onderhoudsschilderen de kale oppervlakken voorzien van primer. Royaal op de kopse kanten aanbrengen. Indien een blanke eventueel glanzende film op het houtoppervlak achterblijft, deze verwijderen of in ieder geval voorzichtig schuren. Bescherm planten tegen spatten van de primer.

Schilderen:
Reserveer voldoende gekleurde Valtti Plus Color voor een gelijkmatig oppervlak, gemengd in één blik, om mogelijke kleurverschillen te voorkomen. Roer Valtti Plus Color grondig voor en af en toe tijdens het gebruik. Breng Valtti Plus Color gelijkmatig en doorlopend aan over de gehele lengte van een log of enkele planken om overlapping te voorkomen. Behandel de kopse kanten royaal. Behandel nieuwe oppervlakken tweemaal, met dunne lagen op geschaafde en log oppervlakken. Voor onderhoud het oppervlak 1-2 keer behandelen. Gebruik altijd een gekleurd product voor de behandeling van een nieuw oppervlak.

Controleer de conditie van het behandelde oppervlak en voer zo nodig een onderhoudsbehandeling uit, wanneer het oppervlak van de beits begint te slijten. De onderhoudsinterval wordt o.a. beïnvloed door de locatie van het oppervlak, de richting waarin het wordt geplaatst en de weersomstandigheden. Controleer de conditie van het logoppervlak en de functionaliteit van de logstructuur voordat je klaar bent.

! Dit product wordt niet aanbevolen voor gebruik op houtsoorten met een hoog tanninegehalte, zoals eiken en exotische houtsoorten zoals merbau, ceder, meranti !

Onderhoud:
Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, in ongeveer vier weken zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel, een dweil of een vochtige reinigingsdoek. Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig vlekken en zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Na het wassen afspoelen met water en laten drogen.

Reinig het gereedschap met water en zeep. 

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Dit betekent dat het vochtgehalte van het hout lager is dan 20%. Tijdens de behandeling en het drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de beits minimaal +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. De werkende eigenschappen zijn optimaal bij rustig, bewolkt, droog weer met een temperatuur van +10 - + 20°C.

Bestseller

Valtti Plus Color

Vanaf  40,00

Duurzame watergedragen houtbeits voor buiten. Biobased.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter