Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Buiten gevel
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-10 m2/l

Vinha laat de houtvezels mooi zichtbaar waardoor de natuurlijke uitstraling van de houtstructuur op de geschilderde oppervlakken behouden blijft. De verf is ontwikkeld om houten gevels bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden. Het geschilderde oppervlak is flexibel en past zich aan de ondergrond en seizoenen aan. 

Vinha zorgt voor een vochtwerende coating en het geschilderde oppervlak wordt niet aangetast door UV-straling. Het vormt een waterafstotende verffilm die waterdamp doorlaat vanuit de onderliggende houtstructuur. De gecreëerde coating biedt een verhoogde bescherming tegen schimmelgroei op geschilderde houten oppervlakken.

Geschikt voor nieuwe houtoppervlakken, oppervlakken die eerder zijn behandeld met Vinha, buitenhoutverven of houtbeitsen. Voor gezaagde of geschaafde oppervlakken, geimpregneerd en thermisch behandeld hout. Ook geschikt voor in de fabriek gegronde houten oppervlakken.

Gebruik Vinha in combinatie met Valtti Primer voor een optimaal resultaat.

Niet geschikt voor het behandelen van vloeren.

Vinha is verkrijgbaar in talloze kleuren.

 

Voorbereiding
Was eerst met Finncleaner, volgens gebruiksaanwijzing. Naspoelen met water, laten drogen. Alle losse delen verwijderen en licht schuren. Nieuw en kaal hout eerst behandelen met Valtti Primer in een zo vroeg mogelijk stadium. Breng royaal aan op de kopse kanten. Spijkerkoppen behandelen met Rostex Super Akva Metaal Primer. Glanzende oppervlakken mat schuren alvorens te behandelen.

Applicatie
Voor gebruik product goed doorroeren. Vinha kan onverdund gebruikt worden, indien nodig verdunnen met water. Verf of spuit twee lagen op nieuwe oppervlakken en een of twee lagen bij herschilderen. Dit is afhankelijk van het kleurverschil van de ondergrond en conditie van het te behandelen oppervlak. Bij het behandelen van geïmpregneerd hout met lichte kleuren, twee of drie lagen aanbrengen. Reserveer genoeg product en werk een oppervlak in een keer af, om zo kleurverschillen te vermijden en een gelijkmatig resultaat te verkrijgen.  Behandel de kopse kanten van het hout ruimschoots.

Onderhoud
Behandel geschilderde delen zorgvuldig. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, in ongeveer vier weken zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel of een vochtige doek. Vanaf een maand na het schilderen kan worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1: 1). Na het wassen, goed afspoelen met water en laten drogen.

Reinig gereedschap met water en zeep.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 80%.

Bestseller

Vinha / Valtti Opaque

Vanaf  40,00

Hoogwaardige, dekkende buitenverf. De watergedragen verf is elastisch waardoor hij ideaal is voor hout.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter