Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Buiten gevel
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-12 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 5-8 m2/l

Watergedragen houtbeits die speciaal ontwikkeld is voor buitentoepassing. Voor nieuw hout en hout dat eerder is behandeld met niet-filmvormende houtbeits, bijv. geveldelen, deuren, kozijnen, gevenbekleding ed. Speciaal aanbevolen voor logwoningen. Woodex Aqua Classic is een  niet-filmvormende houtbeits met een uitstekende bescherming tegen vocht en vervuiling door weersinvloeden. Wanneer de olie gekleurd is beschermt deze ook tegen UV-straling van de zon. Vermindert barsten van houten oppervlakken en geeft een afgewerkt uiterlijk.
Niet geschikt voor kassen, broeibakken en schuilplaatsen voor vee. Niet kleurloos toepassen en niet geschikt voor gebruik op filmvormende houtbeitsen.

Verkrijbaar in verschillende transparante tinten.

Voorbereiding:
Verwijder alle losse materie, vuil en stof met een staalborstel, schuurborstel of schraper. Voor onbehandeld hout raden wij aan het oppervlak voor te behandelen met een houtconserveringsmiddel uit de Woodex-serie. Laat dit één dag drogen. Was vuile en/of beschimmelde oppervlakken met Rensa Facade-gevelreiniger. Spoel de oppervlakken grondig af met water en laat ze drogen.

Schilderen:
Woodex Aqua Classic goed doorroeren voor gebruik. Bewaar voor elk uniform oppervlak een voldoende hoeveelheid houtbeits in hetzelfde blik om kleurverschillen te voorkomen. Tijdens het schilderen ook af en toe worden doorroeren. Breng de verf aan met een kwast of spuit. Breng op onbehandeld hout één of twee lagen aan, afhankelijk van de kleurintensiteit en het gewenste resultaat. De beits wordt gelijkmatig en doorlopend over de hele lengte van de balk of het hout aangebracht om overlappen te vermijden. Behandel kopshout extra zorgvuldig. Voor de eerste laag raden we een kwasttoepassing aan. Wanneer je een spuit gebruikt, moet je het oppervlak afwerken door het met een kwast glad te strijken.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Het vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 20% van het gedroogde gewicht van het hout. Tijdens het aanbrengen en drogen moet de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de beits hoger zijn dan +5 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Vermijd aanbrengen in direct zonlicht.

Woodex Aqua Classic

Vanaf  38,00

Semi-transparante watergedragen houtbeits voor buiten.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter