Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Terras
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-10 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 5-8 m2/l

Watergedragen, niet filmvormende houtolie die speciaal ontwikkeld is voor buitentoepassing. Is geschikt voor gebruik op een nieuwe onbehandelde ondergrond of voor onderhoud over reeds eerder aangebrachte niet filmvormende houtolie. Aanbevolen voor timmerwerk in de vorm van terrasplanken, steigers en houten tuinmeubelen evenals schuttingen, hekwerk, deuren en trappen. Voor onbehandeld, thermisch verduurzaamd en onder vacuümdruk geïmpregneerd hout. Beschermt houten oppervlakken tegen vocht en vervuiling. Wanneer de olie gekleurd is beschermt deze ook tegen UV-straling van de zon. Vermindert barsten van houten oppervlakken en geeft een afgewerkt uiterlijk. Niet geschikt voor kassen, broeibakken en schuilplaatsen voor vee.

Verkrijgbaar in verschillende semi-transparante kleuren.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Het relatieve vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 20% van het gewicht van het hout. Tijdens het aanbrengen en drogen moet de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en het product hoger zijn dan +5 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Schilderen in fel zonlicht of bij vochtig weer moet worden vermeden.

Voorbereiding:
Reinig het te behandelen oppervlak. Gebruik indien nodig een terrasreiniger op de te behandelen oppervlakken. Spoel de oppervlakken grondig af met water en laat ze drogen. Verwijder alle losse en slecht hechtende oude materie en pluizige toplagen van het hout. Verwijder oude verf- of laklagen. Wij raden aan om onbehandeld hout voor te behandelen met Woodex Aqa Base Plus.

Schilderen:
Goed roeren alvorens aan te brengen. Het gekleurde product moet, indien nodig, ook tijdens het aanbrengen worden geroerd. Breng het product 1 – 2 keer op het oppervlak aan met kwast, spons of door dompelen. De houtolie kan worden verdund met 10 – 30% om de opname te verbeteren. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout moet de behandeling worden herhaald. De eventuele overtollige olie wordt weggeveegd.

Geschikte nozzel voor airless spuiten 0,013 – 0,017″.

Woodex Aqua Wood Oil

Vanaf  38,00

Watergedragen, kleurbare transparante houtolie voor terras, tuinmeubelen, schutting, hekwerk, deuren en trappen buiten.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter