Teknos

Het begon allemaal in 1948...

In dat jaar werd in Tuomarila, Espoo (Finland), een oude boerderij met kippenhok gehuurd om er verf te maken. Na renovatie werd er een laboratorium in ondergebracht. Hierna startte de productie met de kracht van één man en een pan molen. Dit bedrijf groeide uit tot een internationaal concern, maar bleef toch een familiebedrijf. 

De oorsprong van het bedrijf is terug te vinden in het logo, dat zowel een haan als een penseel bevat.

Finnpaints is distributeur

Teknos

Finnpaints is distributeur

Sinds 2022 is Finnpaints de trotse distributeur van het Finse verfmerk Teknos. Teknos is een wereldwijd coatingbedrijf met een breed assortiment verven en coatings voor de industriële sector, bouwprofessionals en consumenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helsinki, Finland.

Het bedrijf wat begon in een kleine kippenschuur is vandaag de dag een wereldwijd coatingbedrijf met activiteiten in meer dan 20 landen in Europa en Azië, en export naar meer dan 20 landen via een gerenommeerd netwerk van dealers. Ze vinden het belangrijk om lokaal aanwezig te zijn en koesteren tegelijkertijd het erfgoed van een familiebedrijf waarbij de Finse roots zeker hebben bijgedragen aan de bedrijfscultuur.

Finnpaints levert met name producten uit de decoratieve lijn van Teknos aan de consument, schilder en doe-het-zelver. 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?