Duurzaamheid, milieu en gezondheid

Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn leidend voor zowel de grondstofkeuzes, de productontwikkeling en bedrijfsvoering van Tikkurila en Teknos.

Duurzaamheid, milieu en gezondheid

Finnpaints hecht een grote waarde aan een gezonde leefomgeving en het behouden van natuur & milieu. Daarom werken wij graag samen met Tikkurila. Het Finse verfmerk Tikkurila behoort tot een van de grootste verfproducenten ter wereld en is al meer dan 150 jaar dé specialist op het gebied van houtbescherming. Gedegen kennis en knowhow hebben een uitgekiende productlijn voortgebracht die voldoet aan de hoogste milieu- en gezondheidseisen.

Ook Teknos werkt continu aan innovatie en het ontwikkelen van toekomstbestendige oplossingen en processen. Dit helpt om een duurzamer gebruik van grondstoffen mogelijk te maken. 

Scandinavië is erg vooruitstrevend waar het op duurzaamheid, milieu en gezondheid aankomt. 

 

Afsluiting

Tikkurila hecht grote waarde aan een gezonde leefomgeving en een gezond milieu. Een aantal producten waaronder Joker Muurverf zijn gecertificeerd met zowel het Nordic Swan als het EU Ecolabel. Perfect voor wie de hoogste eisen stelt aan gezondheid en milieu!

Ook Teknos kent een aantal producten met het Nordic Swan label maar beide merken kennen nog tal van andere productcertificeringen.

Naast deze certificeringen wordt er in Scandinavië en dus ook in Finland actief overheidsbeleid gevoerd met betrekking tot bosbouw. Met name Zweden en Finland staan bekend om hun productiebossen. De bosbouwwet schrijft voor dat er meer bomen geplant worden dan dat er gekapt worden. Een zeer positieve ontwikkeling dus!