Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Binnen vloer
  • Gem. verbruik glad oppervlak 15 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 8 m2/l

Supi Floor Oil is hét product voor de houten saunavloer. Een watergedragen houtolie, op basis van natuurlijke oliederivaten, voor vloeren in vochtige binnenruimtes. Het beschermt hout tegen vocht en vuil en vermindert het scheuren van het houten oppervlak. De houtolie zorgt voor een vuil- en waterafstotend oppervlak voor de vloeren in sauna's en andere vochtige ruimtes.

Eenvoudig aan te brengen, er is slechts één laag nodig en het droogt snel, trekt diep in het hout, laat geen filmlaag achter. Tevens geschikt voor houten vloeren in badkamer, keuken en woonkamer. Kan toegepast worden op zowel kaal hout als eerder geolied hout. Ook voor thermisch gemodificeerd hout en hardhout.

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Kan kleurloos toegepast worden, maar is ook kleurbaar in een van onze transparante kleuren.

Voorbereiding:
Nieuwe schone houten oppervlakken: Verwijder vuil en stof van het houtoppervlak. Maak het oppervlak licht nat met een waterspuit, laat drogen en schuur de losse houtvezels weg (schuurpapier nr. 230). Verwijder het schuurstof. Oppervlakken die eerder zijn behandeld met houtolie: Reinig met Supi Sauna Cleaner volgens de aanwijzingen, grondig afspoelen en laten drogen. Schuur indien nodig en verwijder het schuurstof. Verwijder los materiaal met een schraper en/of staalborstel. Als er een zichtbare filmlaag op het oppervlak achterblijft, verwijder deze dan voor de behandeling.

Toepassing:
Roer Supi Floor Oil grondig door voor gebruik en tijdens het aanbrengen. Breng eenmaal aan met een kwast of spons en druk stevig aan zodat alle olie gelijkmatig in het hout wordt opgenomen. Veeg eventuele overtollige olie na ca. 30 minuten weg. Verdeel de olie gelijkmatig en zonder onderbrekingen over de gehele lengte van de plank om overlapping te voorkomen. Behandeling met olie zorgt ervoor dat het hout er donkerder uitziet. Verwarm de sauna voor en ventileer deze grondig voor gebruik.

Oppervlakken die continue worden blootgesteld aan vochtbelasting, moeten met tussenpozen opnieuw worden behandeld.

Onderhoud:
Behandel het nieuwe oppervlak ongeveer 1 week voorzichtig. Het oppervlak kan, indien nodig, na ongeveer twee dagen na de oppervlaktebehandeling licht worden schoongemaakt met een zachte borstel of dweil. Het oppervlak kan op zijn vroegst na 1 maand worden schoongemaakt met Supi Sauna Cleaner (1-2 dl schoonmaakmiddel in 5 liter water) om het product zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid te laten bereiken.

Tijdens de behandeling en het drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de beits minimaal +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid minder dan 80%.

Gereedschap reinigen met water en zeep.

Supi Floor Oil

Vanaf  34,00

Voedende vloerolie, beschermt tegen scheuren, vocht en vuil in sauna.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter