Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 12 m2/l

Supi Arctic zorgt voor een vuil- en waterafstotend oppervlak voor de wanden en plafonds van de sauna en vochtige ruimtes. Het behandelde oppervlak is bovendien luxe en zacht glanzend. Supi Arctic geeft een zijdezachte parelmoerachtige uitstraling aan het hout in de sauna. 

De afwerking voor vochtige binnenruimtes beschermt het behandelde houten oppervlak. Bevat een anti-schimmelmiddel dat het behandelde oppervlak beschermt waardoor het product niet geschikt is voor de behandeling van saunabanken.

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Er is keuze uit 11 kleuren in de Arctic-kleurencollectie. 

Tijdens de behandeling en het drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de beits minimaal +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid minder dan 80%.

Voorbereiding: 
Nieuwe schone houten oppervlakken: Verwijder vuil en stof van het houtoppervlak. Maak het oppervlak licht nat met waternevel, laat drogen en schuur de losse houtvezels weg. Verwijder het schuurstof.
Oude en vuile oppervlakken of oppervlakken die eerder zijn behandeld met, bv Supi Sauna Finish: Wassen met Supi Sauna reiniger volgens de aanwijzingen, grondig naspoelen en laten drogen. Indien nodig, schuren en het schuurstof wegvegen.

Toepassing:
Roer Supi Arctic grondig door, ook van tijd tot tijd tijdens gebruik. Behandel muren van stoomruimtes één keer met gekleurde Supi Arctic. Verdun indien nodig met water. Je kunt de wanden van de stoomruimte ook twee keer behandelen met Supi Arctic verdund met water tot 50%. Op deze manier zullen de kwaststrepen minder opvallen. Behandel was- en kleedkameroppervlakken eerst met Supi Arctic verdund met 20% water, daarna met onverdunde Supi Arctic.

Maak een proefstuk op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat de kleur correct is. Wanneer het product is verdund, wordt de kleur een beetje lichter en transparanter dan op de kleurenkaart. De eigenschappen van het hout en eerdere behandelingen beïnvloeden de uiteindelijke kleur. Behandel kleine oppervlakken in één keer zonder onderbrekingen en grote paneeloppervlakken met 1-2 panelen tegelijk om een uniforme kleur te verkrijgen. Je kunt een bijpassende kleur op saunabanken bereiken - zonder het pareleffect - door met Supi Sauna Wax te verven volgens de Valtti Arctic-kleurenkaart.

Verwarm de sauna voor en ventileer deze grondig voor gebruik.

Onderhoud:
Indien nodig, niet eerder dan in ca. 1 maand na oppervlaktebehandeling: Reinig het oppervlak met Supi Sauna Reiniger (1-2 dl reinigingsmiddel in 5 liter water).

 Gereedschap reinigen met water.

Supi Sauna Arctic

Vanaf  35,00

Transparante finish voor wanden en plafonds in vochtige ruimtes, met glinsterende bestanddelen.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter