Ontdek de eigenschappen

  • Mat
  • Waterbasis
  • Buiten gevel
  • Gem. verbruik glad oppervlak 7-9m2/l

Ultra Matt geeft het huis een matte afwerking, beschermt hout tegen water en laat waterdamp doordringen. Het houten oppervlak ziet er zelfs in de zwaarste weersomstandigheden fris geschilderd uit. 

De nieuwste polyacrylaattechnologie die in het bindmiddel van de Ultra-producten wordt gebruikt, geeft de verf een superieur kleur- en glansbehoud. De hardheid en flexibiliteit van het bindmiddel zijn zorgvuldig uitgebalanceerd om de verf flexibel te houden zonder dat het hout gaat barsten of schilferen. 

Ultra Matt verf bevat een anti-schimmelmiddel dat de verffilm beschermt, heeft een uitstekende hechting en is vochtregulerend, flexibel en elastisch.

Gebruik Ultra Matt in combinatie met Valtti Primer.

Verkrijgbaar in talloze kleuren.

Voorbereiding:
Reinig het houtoppervlak en maak dit vrij van vuil, schimmels of los materiaal. Reinig vuile oppervlakken met een Finncleaner oplossing volgens de instructies. Verwijder zoveel oude verf als er met een schraper verwijderd kan worden en borstel het oppervlak schoon. Bescherm kale oppervlakken met Valtti Primer. Bescherm metalen onderdelen die gevoelig zijn voor roest, zoals spijkerkoppen, met Rostex Super Akva primer. Verwijder hars van noesten. 

Schilderen:
Ongeschilderde oppervlakken of in de fabriek voorbehandelde oppervlakken: Prime de oppervlakken met een enkele laag Valtti Primer of Öljypohja. Schilder 1-2 keer met Ultra Matt. Behandel de kopse kanten van het hout royaal.

Oude geschilderde oppervlakken: Behandel oppervlakken welke al eens met olie of acrylverf zijn geschilderd 1-2 keer met Ultra Matt, afhankelijk van de staat van het oude oppervlak en het kleurverschil. Als het oude oppervlak verweerd is, behandel dan met Öljypohja Primer.  Werk af met Ultra Matt.

Roer de verf zorgvuldig voor gebruik en verdun, indien nodig, met water. Breng aan met een kwast of spuitapplicatie. Behandel de kopse kanten royaal. Zorg voor genoeg product in blik voor één uniform oppervlak om kleurverschillen te voorkomen.

Hout bevat hars en andere verkleurende componenten vooral in knoesten. Schommelingen in temperatuur en vochtigheid kunnen verkleuring in de verflaag veroorzaken in deze gebieden. Het gebruik van een primer (Öljypohja Primer) vermindert het risico op het zgn. doorbloeden van hout.

Reinig het gereedschap met water. 

Onderhoud:
Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak, het product bereikt zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid onder normale omstandigheden na ongeveer 4 weken . Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel of vochtige doek. Na een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaneroplossing (1: 1). Spoel na het reinigen het hout goed af en laat drogen.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur ten minste +5°C en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 80%.

laatste voorraad, alleen lichte kleuren

Ultra Matt

Vanaf  295,00

Beschermt hout tegen invloed van zon, weer en wind. Volle, dekkende, matte finish. Let op: dit is nog uit voorraad, de vernieuwde Ultra Mat is matter dan de oude versie. De kleur kan hierdoor afwijken. 

Als je nog oude blikken hebt of het project is al geschilderd met de oude Ultra Matt, voorzie de topcoat dan volledig met de nieuwe formule voor een gelijkmatige kleur, uitstraling en bescherming. 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter