Ontdek de eigenschappen

  • Semi glans
  • Waterbasis
  • Binnen en buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 9 m2/l

Unica Akva is geschikt voor het schilderen van deuren en ramen, maar ook van tuinmeubelen en eerder geschilderde of gegronde metalen oppervlakken. De acrylaatverf is bestand tegen zware omstandigheden zonder te barsten of te vergelen. Naast eerste verftoepassingen is het een uitstekende onderhoudsverf voor industrieel geverfde, gelakte of gebeitste houten deuren en ramen zonder primer. Tegelijkertijd kun je zowel de binnen- als de buitenoppervlakken met dezelfde verf schilderen.

Unica Akva Maali droogt snel, wat het schilderproces eenvoudig maakt. De sneldrogende verf is na 0,5 uur stofdroog en de volgende laag kan na 16 uur worden aangebracht. De droogtijd is afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid, temperatuur en wind. Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Unica Akva is te verkrijgbaar in talloze dekkende kleuren.

Voorbereiding: Verwijder vergrijsd of door verweerd hout machinaal.
Ongeschilderde oppervlakken: Verwijder vuil, schimmels en los materiaal van het onbehandelde houtoppervlak. Was de eerder geschilderde oppervlakken indien nodig met Maalipesu. Verwijder hars van noesten. Kale houten buitenoppervlakken gronden met Valtti Primer. Om bloeden van kaal hout te voorkomen, wordt aanbevolen om buitenoppervlakken voor te behandelen met Öljypohja en binnenoppervlakken met Otex. Reinig metalen oppervlakken met Maalipesu. Verwijder eventuele roest. Metalen oppervlakken buiten gronden met Rostex Super Akva en metalen oppervlakken binnen met Rostex Super Akva of Otex.
NB! Als Otex als primer wordt gebruikt, wordt de uiteindelijke hechting van de afwerklaag aan de primer na 2 weken bereikt. Vermijd tijdens deze periode het aanbrengen van afplaktape of andere soortgelijke items op het geverfde oppervlak.

Eerder geschilderd oppervlak: Verwijder eventuele loszittende verf en plamuur van het eerder geschilderde oppervlak. Reinig, indien nodig, houtoppervlakken en metalen oppervlakken met Maalipesu. Schuur alle glanzende oppervlakken niet-glanzend en verwijder eventuele scherpe randen. Verwijder het schuurstof. Houtdelen binnen: vul gaten en scheuren met en geschikt vulmiddel en schuur de gevulde plekken. Behandel kale houtoppervlakken buiten met Valtti Primer. Prime versleten houten buiten-oppervlakken met Öljypohja of Valtti Primer. Het wordt aanbevolen om kale houten oppervlakken te primen om eventueel bloeden te vertragen. Prime blanke metalen oppervlakken en eerder in de fabriek geprepareerde metalen oppervlekken met Rostex Super Akva.
Let op! Unica Akva kan niet worden aangebracht op siliconenplamuren of op oppervlakken die zijn verontreinigd met siliconen.

Schilderen:
Wanneer je met fel rood, geel of oranje Unica Akva schildert, voorzie dan eerst het oppervlak met een primer van lichte kleur of een vergelijkbare kleur als de afwerking. De geschikte primers zijn hierboven opgesomd.
Roer Unica Akva grondig door tot op de bodem voor gebruik. Breng 2 keer aan met kwast, roller of spray. Op grote oppervlakken wordt aangeraden de verf eerst aan te brengen met een roller met korte noppen en vervolgens de laag gelijkmatig te egaliseren met een kwast. Laat de werkrand niet uitdrogen. Indien nodig kan Unica Akva worden verdund voor kwastapplicatie met max. 5% water. De verf droogt snel, dus het werk kan het beste in stroken worden gedaan. We raden aan om synthetische kwasten te gebruiken met meervoudig vertakte borstelharen. Op raamkozijnen moet de verf 1-2 mm boven het glas uitsteken. Behandel de kopse kanten van het hout royaal. 
 

Reinig het gereedschap met water en zeep. 

Onderhoud:
Het product bereikt, onder normale omstandigheden, zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid op zijn vroegst na 2 weken; daarom moeten de oppervlakken gedurende deze tijd voorzichtig worden behandeld. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel of een vochtige doek. Na minimaal 2 weken, kunnen vervuilde oppervlakken worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Spoel na het wassen de oppervlakken af en laat drogen. 

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 80%.

Unica Akva

Vanaf  42,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn in zijdeglans. Voor buiten en binnen.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van wel 200.000+ anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter